BEOGRAD

Uspeh Svrljižana na 10. sajmu “Etno hrana i piće“

Broj pregleda:

Na desetom sajmu “Etno hrana i piće“ koji je održan u Beogradu od 25. do 28. novembra opština Svrljig je sa svojim izlagačima opštini donela mnoga priznanja, zahvalnice, pohvalnice, ali i zlatne medalje.

20151128_171843

Naime, opština Svrljig je po oceni stručnog žirija imala najbolje uređen i najlepši štand na sajmu i za to je osvojila zlatnu medalju.

U priremi hrane prvo mesto osvojio je Saša Aleksić u kategoriji “mafini“, a drugo mesto u istoj katetgoriji osvojila je Tatjana Videnović.

U kategoriji dečijih torti drugo mesto osvojila je Sanela Mihajlović.

Kada su u pitanju slavski kolači drugo mesto u toj kategoriji osvojila je Nikolova Petrović.

Učiteljica Nakica Antić koja se bavi i karvingom na Sajmu je osvojila medalju za treće mesto u sveukupnom takmičenju.

20151128_113255

Na kraju, diplome za učešće i angažman dobili su Dragana Despotović i Nebojša Milojić.

Dobitnicima nagrada i svim učesnicima iz Svrljiga na uspesima čestitao je narodni poslanik Milija Miletić.

Drago mi je da ste i ove godine pokazali da ste prave domaćice i domaćini. Čast mi je što sam iz Svrljiga i što ste na najbolji mogući način predstavili našu malu, ali ipak značajnu opštinu. Svrljig ima šta da ponudi i da pokaže, a ja ću se zalagati da se u narednom periodu pomogne svakom domaćinstvu koje intenzivno radi na proizvodnji ručnih radova, domaćih proizvoda i sl. kako bi se povećala, odnosno proširila proizvodnja svrljiških proizvoda, rekao je Mileitć.

Učesnicima je na uspehu čestitala i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović istakavši da Svrljig godinama unazad beleži zavidne rezultate na skoro svim sajmovima i takmičenjima.

Inače, u dane Sajma glavni koordinator na štandu bila je pomoćnica predsednice opštine Dragica Ristić, koja je poručila da će opština nastaviti da pomaže svoje privrednike, udruženja i sve ljude dobre volje koji rade na unapređenju domaće proizvodnje.

Povezano:

Pročitajte i ovo: