Uskoro završetak rekonstrukcije puta od Svrljiga do Stare planine

Broj pregleda:

Narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković obišli su juče radove na rekonstrukciji puta od Svrljiga ka Staroj planini. 

Asfaltiranje puta, foto: D. Miladinović, Svrljiške novine
Asfaltiranje puta, foto: D. Miladinović, Svrljiške novine

Trenutno se asfaltira deonica kod Periša u dužini od 7 kilometara, a u prethodnom periodu asfaltirana je trasa u dužini od 2 km, od granice sa opštinom Knjaževac do Periša.

Asfaltirani deo puta kod Periša, foto: M. Miladinović
Asfaltirani deo puta kod Periša, foto: M. Miladinović

Izgradnja novog puta nastavlja se prema Svrljigu, a svakog dana u ovom delu svrljiške opštine nikne po neki novi kilometar puta.

Tim povodom, radove su obišli poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice Miroslav Marković.

VEĆI PRIVREDNI RAST KROZ RAZVOJ TURIZMA

Opština Svrljig imaće šansu da, nakon rekonstrukcije ovog puta, poboljša svoj privredni rast i aktivira sve turističke potencijale u ovom delu Svrljiga, te animira žitelje da krenu da se aktivnije bave turizmom i privrednom delatnošću.

Otvaranjem suvenirnica, restorana, kafana, kioska pored puta, znatno bi se poboljšala privredna, ali i turistička slika ovog kraja, što će se najverovatnije desiti u bližoj budućnosti.

Kako saznajemo, pojedini privrednici već planiraju da na potezu od Svrljiga do Stare planine, na teritoriji svrljiške opštine, osposobe ugostiteljske objekte, ali i mini markete koji će turistima biti na usluzi.

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+0 (24h)
11,300
Zaraženih
0
+0 (24h)
241
Preminulih
0
56.97%
6,438
Izlečenih
0
40.89%
4,621
Aktivno
+8,770 (24h)
5,909,677
Zaraženih
0
+553 (24h)
362,102
Preminulih
0
50.16%
2,583,004
Izlečenih
0
50.16%
2,964,571
Aktivno


6 Responses

 1. Milosh Odgovori

  Svaka cast poslanice

 2. dortmund Odgovori

  Bravo za ovaj put . najblizi rekonstruisani put od Svrljiga do Kalne . E sada mogu s aerodroma Nis da dovodim rodjake cesce na kraljicu Staru planinu ali i mi iz Nisa da vise puta godisnje odlazimo na skijanje i uzivanje u prirodi ove planine. Inace izbegavali smo ovaj put bas zbog uzasnog starog puta. Odusevljen sam i srecan zbog ovog puta. Bravo !!

 3. Eeee Odgovori

  To Milijo !!!!!!

 4. komšija-a-ja Odgovori

  Bravo. Ja već počeo da pravim motel sa prenoćištem i mega market na 2000 kvadrata u selu Periš. Ako slučajno ne vidite moje gradilište to je zato što koristim stealt tehnologiju zbog konkurencije.

  6
  4
  • Eeee Odgovori

   To prike.! Eto poso za mene i moji seljaci. Imam dobar ovcji sir a ce da bude i rakija samo trazi. Za Vucica i naseg Miliju sve ima da damo samo trazi

   6
   2
   • Svrlьig - Tolьko silьnый !!! Odgovori

    Prike, sve će da ti otkupe ovi investitori. Nemoj da se uopšte sekiraš. Jedino što će za isplatu da bude takođe korišćena stealth tehnologija.

    3
    2

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top