Proteklog vikenda u Levosoju održana je prva izložba goveda simentalske rase “Bujanovac 2015”. Za nagradu najboljeg konkurisalo je 72 grla stoke.

Bujanovac-01

Tim povodom, prvu izložbu posetio je i narodni poslanik i predsednik pododbora za najnerazvijenija područja Srbije Milija Miletić.

Tom prilikom Miletić je istakao da je stočarstvo i poljoprivreda oskočna daska uspeha marginalnih područja, područja na jugu i istoku, ali i ostalih krajeva Srbije.

Drago mi je što je Veterinarska stanica Bujanovac organizator, a opština Bujanovac pokrovitelj prve izložbe i nadam se da će i u budućnosti nastaviti da održavaju izložbe. U Svrljigu je poznata izložba ovaca koju  svake godine organizuje opština Svrljig, rekao je Miletić.

Bujanovac-02

Miletić je iskoristio priliku i na temu poljoprivrede i razvoja stočarstva u južnim i jugoistočnim krajevima razgovarao sa prof. dr Zoranom Stankovićem koordinatorom juga Srbije za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, narodnim poslanikom Nenadom Mitrovićem iz Bujanovca i direktorom kompanije ”Bi Voda” iz Bujanovca Nenadom Zafirovićem .

Zajednička podrška poljoprivredi u ovim opštinama i opštinama nišavskog regiona je prioritet razvoja, na tome ćemo intenzivno raditi, naravno uz podršku poljoprivredi i poljoprivrednim proizvođačima, rekao je Miletić.