U proteklom mesecu, na teritoriji opštine Svrljig rođeno je deset beba i zasnovano je sedam bračnih zajednica, rečeno je danas na podeli jednokratne novčane pomoći roditeljima tek rođene dece i novim bračnim parovima koja je održana u sali Skupštine opštine Svrljig.

brakovi i bebe

Predsednica opštine Svrljig uručujući jednokratnu pomoć, čestitala je Svrljižanima i Svrljižankama na prinovama i novim bračnim zajednicama koje su proteklog meseca bile najviše u odnosu na raniji period.

Predsednica opstine Svrlji

Drago mi je da vas vidim lepe, zagrljene i nasmejane. Opština će i dalje nastojati da pomaže mladim ljudima koji žele da ostanu u Svrljigu i ovde zasnuju porodicu. Čestitam vam od srca prinove, a novim bračnim parovima želim da se što pre vidimo i po drugom osnovu, poručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

bebe

Predsednica ističe da je celokupna politika Opštine Svrljig – realizacijom ove odluke, krajem 2011. odnosno početkom 2012. godine, bila namera da se pre svega mladi ljudi odlučuju za stvaranje porodice znajući da će u prvoj godini porodičnog života Opština stati uz njih.