U Perišu održana manifestacija “Ne zaboravi svoje ognjište“

Ukupan broj pregleda:

Na mestu Ostrc, u Perišu, po četvrti put održana je manifestacija “Ne zaboravi svoje ognjište“ koja okuplja žitelje ovog ali i ostalih okolnih sela.

Cilj održavanja manifestacije je oživljavanje sela, povratak mladih na selo i obeležavanje drugog dana Uskrsa, što se po tradiciji neguje godinama u ovom selu.

U Perišu je priređen prigodan kulturno-zabavni i muzički program, a sve u okviru manifestacije “Ne zaboravi svoje ognjište“, koja se organizuje prvog dana posle Uskrsa. Tog dana u kroz selo je prošla i litija, a okupljeni vernici su se presekli i slavski kolač.

U zabavnom programu smenjivali su se igrači, svirači, pevači i recitatori.

Publici su se predstavili članovi KUD “Svrljig“ predvođeni koreografom Duškom Živanovićem, sa igrama iz svrljiškog ali i iz ostalih krajeva Srbije, gajdari, pisci i ovog kraja i mnogi drugi.

Takođe, održano je i tradicionalno takmičenje u kucanju uskršnjim jajima i dodeljeno je tri medalje učesnicima.

Manifestacija je održana uz podršku Opštine Svrljig, Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig, MZ Periš i uz pomoć donatora.

3 Komentara

 1. Branislav Ž. Mihajlović

  20/04/2017 u 08:18

  Pao sneg zato što Milija ,Jelena i ostali opštinski funkcioneri nisu bili u Perišu. Svevišnji vidi sve!

 2. Dragana Rašić

  20/04/2017 u 13:47

  OVA MANIFESTACIJA JE ZA SVAKU POHVALU. NA DAN USKSA U PERIŠU OKUPI SE NAJVEĆI BROJ LJUDI U TOKU CELE GODINE. MOJE SELO JE NAJLEPŠE A POSEBNO JE LEPO ZA USKRS KAD SE OKUPE SVI ONI KOJI SU OTIŠLI IZ SELA. SELO PROSTO OŽIVI! HVALA OPŠTINI SVRLJIG ŠTO PODRŽAVA OVU MANIFESTACIJU.

 3. biljojed.f.

  20/04/2017 u 16:48

  Bane sto si ljut?Nisu ti dali da uradis neki projekat???Nemoj tako cika bane

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *