PREDSTAVLJENA SVRLJIŠKA OVCA

Svrljižani na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Broj pregleda:

Predsednik Skupštine opštine Svrljig Nebojša Antonijević obišao je svrljiške poljoprivrednike – izlagače stoke na 81. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Sajam je posetio i narodni poslanik i član Odbora za poljoprivredu Republike Srbije, Milija Miletić. 

PREEDSEDNIK-SO-SVRLJIG
Sajam je obeležila Izložba poljoprivredne mehanizacije i Nacionalna izložba stoke, koja se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Svrljižani su, kao i proteklih godina, bili zapaženi izlagači i za izložena grla uručene su im nagrade i pohvalnice organizatora.

Miletic
– Svrljižani kao dobri domaćini predstavili su našu opštinu na 81. Međunarodnom sajmu poljoprivrede. Postali smo prepoznatljivi po našim jedinstvenim grlima stoke i dobroj hrani, što je ujedno i cilj ovog sajma, poručio je predsednik SO Nebojša Antonijević. 

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu je vodeći sajam iz oblasti agrobiznisa na prostoru Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope. U sedam sajamskih dana susreću se i povezuju proizvođači, trgovci, stručnjaci, te je ovo još jedna svojevrsna prilika da Svrljižani predstave autohtonu rasu i plasiraju je na neko od evropskih tržišta.

NS-SAJAM

Sajam je u ime Odbora za poljoprivredu obišao i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Milija Miletić.

Sajam traje do 26. maja.

Povezano:

Pročitajte i ovo: