PROMOCIJA

Svrljižani na “Kupusijadi“ u Futogu

Ukupan broj pregleda:

U Futogu, mestu nadomak Novog Sada čuvenom po vrsnim proizvođačima kupusa, održana je dobro poznata manifestacija “Kupusijada“. Na petnaestoj “Kupusijadi“, po prvi put ove godine učestvovali su i predstavnici opštine Svrljig.

Futog

Petnaestu godinu za redom, Futožani se okupljaju i promovišu svoj najpoznatiji specijalitet – kupus, a po prvi put na ovoj manifestaciji svoj specijalitet – Svrljiški belmuž predstavili su i Svrljižani. Pored degustacije svrljiškog belmuža i mlečnih prioizvoda svi posetioci štanda opštine Svrljig imali su prilike da probaju nadaleko čuveno svrljiško jagnje.

Izjava za medije - Jelena Trifunović
Izjava za medije – Jelena Trifunović
Degustacija svrljiškog afrodizijaka
Degustacija svrljiškog afrodizijaka

Pored specijaliteta iz svrljiškog kraja svi posetioci su mogli da razgledaju rukotvorine svrljiških domaćica, promotivne kataloge i turističke ponude svrljiške opštine, narodnu nošnju svrljiškog kraja i dr.

Kupusijada je tradicionalna i svake godine se domaćini takmiče u pripremanju jela od kupusa i izbor najteže glavice kupusa. Manifestacija ima za cilj promociju futoškog brenda kupusa, kao najznačajnijeg poljoprivrednog proizvoda Futoga.

Na takmičenju koje je održano za vikend glavica koja je odnela pobedu bila je teška 7.5 kilograma.

4 Komentara

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *