BEOGRAD

Svrljiški štand jedan od posećenijih na sajmu “Etno hrane i pića“

Broj pregleda:

Štand opštine Svrljig jedan je od najsposećenijih na sajmu “Etno hrana i piće“ koji se održava od 25. do 28. novembra u Beogradu.

stand svrljig

Na sajmištu u hali 3 danas je štandove Svrljiga posetio i narodni poslanik Milija Miletić, mnogi narodni poslanici Narodne skupštine Republike Srbije, predstavnici Odbora za poljoprivredu, ambasador Indonezije Semuel Samson, kao i mnogi estradni umetnici među kojima je bio i Đorđe David muzičar i glumac, nekadašnji pevač grupe Generacija 5.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da je Svrljig predstavljen u najboljem mogućem svetlu, ručnim radovima, domaćim proizvodima, i dodaje da je najveće interesovanje bilo za svrljiški belmuž, svrljiški sir i svrljiško jagnjeće meso.

Već smo postali prepoznatljivi. Gde god opština Svrljig prisustvuje na sajmovima tu se sjati veliki broj ljudi, ljubitelja dobre hrane i bogate istorije, ali i potencijalnih turista, kaže Miletić.

On ističe da već postoji interesovanje za dolazak turista u Svrljig i obilazak prirodnih lepota, ali i poljoprivrednih gazdinstava i turističkih potencijala, što je ujedno i cilj ovakvih sajmova.

Da su svrljiški proizvodi nadaleko čuveni, danas se uverio i estradni umetnik, nekadašnji pevač grupe “Generacija 5“ Đorđe David. On kaže da do danas nije probao nešto sličnije svrljiškom siru: “Ovo je izvrsno, vi imate pravo blago u rukama..“.

Najveće interesovanje na štandu bilo je za svrljiški belmuž, svi su želeli da okuse ovaj svrljiški “afrodizijak“, ali kazan je bio mali za mnogobrojne posetioce.

Povezano:

Pročitajte i ovo: