Svrljiški srednjoškolci, učenici koji su od ove godine odabrali da srednje obrazovanje nastave u Svrljigu od Opštine su dobili po 5.000 i 7.500 dinara u vidu jednokratne mesečne pomoći. 

Predsednica opštine Svrljig uručuje sredstva roditeljima, foto: Redakcija
Predsednica opštine Svrljig uručuje sredstva roditeljima, foto: Redakcija

Ova sredstva biće isplaćivana roditeljima svih učenika koji su upisali Srednju školu u Svrljigu od 2018. školske godine.

Po rečima Milije Miletića, iniciajtora da se svrljiškoj deci obezbedi novčana nadoknada, isplaćivaće se i putni troškovi deci sa sela koja upišu srednje obrazovanje u Svrljigu.

Narodni poslanik Milija Miletić jedan od glavnih inicijatora da svrljiški srednjoškolcima budu isplaćivane stipendije u iznosu 5000 i 7500 dinaraMilija MiletićUjedinjena seljačka stranka

Posted by Svrljiške novine on Ponedeljak, 08. oktobar 2018.

Tim povodom, danas je svrljišku Srednju školu posetio državni sekretar u Ministarstvu prosvete Marko Milenković koji je prisustvovao podeli novčanih sredstava roditeljima dece.

Milenković je pohvalio ovu inicijativu i poželeo svim učenicima uspešan nastavank školovanja u Svrljigu.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Marko Milenković obratio se roditeljima dece učenika koja su upisala prvu godinu SSŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš’’

Posted by Svrljiške novine on Ponedeljak, 08. oktobar 2018.

Roditeljima i učenicima obratila se i predsednica opštine Jelena Trifunović i tom prilikom istakla da će opština Svrljig nastaviti da intenzivno pomaže razvoj školstva i da su deca budućnost Svrljiga, te da će opština učiniti sve da omogući svoj deci da nakon školovanja ostanu u Svrljigu i da se zaposle.

Svakog meseca naknade će biti isplaćivane učenicima i to 5.000 dinara za opšti, odnosno 7.500 dinara za dualni smer obrazovanja.