PROMOCIJA

Svrljiški sir na „Balkan Cheese Festivalu“

Broj pregleda:

Drugi po redu „Balkan Cheese Festival“- prodajna izložba autohtonih sireva Balkana, ovog vikenda održan je u „Mikser Hausu“ u Beogradu. Na prodajnoj izložbi učestvovali su i predstavnici Opštine Svrjig predvođeni direktorom ZZ “Svrljižanka“ Markom Mladenovićem.

Direktor ZZ ''Svrljižanka'' Marko Mladenovi
Direktor ZZ “Svrljižanka“ Marko Mladenović

Svrljižani su se na ovom Festivalu predstavili na najbolji način kroz promociju Zadruge, svrljiškog specijaliteta belmuža, svrljiškog sira i ostalih mlečnih i drugih proizvoda.

BelmuzPomoćnik predsednika opštine i direktor ZZ “Svrljižanka“ Marko Mladenović kaže da za svrljiški sir postoji veliko interesovanje, te da je ovo bila svojevrsna prilika za promociju i eventualnu saradnju sa drugim proizvođačima.

Glavni cilj “Balkan Cheese Festivala” je da široj publici predstavi autohtone sorte sireva sa Balkana, posebno iz Srbije, i na ovaj način ukaže na važnost očuvanja tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

Mladenovic

Autohtoni sirevi Srbije su do sada u smislu prezentovanja bili zanemareni, proizvođača ima veoma malo i najčešće se radi o malim domaćinstvima koja nemaju mogućnost da se samostalno predstave na izložbama i na internetu – zbog čega javnost ima jako malo informacija o ovim proizvodima.

Povezano:

Pročitajte i ovo: