Susret sa ministrom poljoprivrede Austrije
BOLJI DANI ZA POLJOPRIVREDU

Susret sa ministrom poljoprivrede Austrije

Broj pregleda:

Narodni poslanik Milija Miletić na Novosadskom sajmu poljoprivrede susreo se sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Austrije Andrejom Ruperterom.

sa-ministrom-poljoprivrede-austrije

Austrija je među zemljama koje su najvažniji partner Srbije, posebno u oblasti poljoprivrede. Obim razmene roba između Srbije i Austrije je 105 miliona evra, od čega Srbija izvozi u Austriju poljoprivrednu robu u vrednosti od 70 miliona evra, a uvozi robe za 35 miliona evra.

Sa gospodinom Andrejom Ruperterom – ministrom poljoprivrede Austrije, razgovarao sam o razvoju stočarstva, merama za razvoj poljoprivrede, ali i iskoristio sam priliku da ga upoznam sa merama koje preduzima opštine Svrljig za oživljavanje sela i poljoprivrede, rekao je Miletić nakon sastanka u Novom Sadu.

Cilj je da se pospeši poljoprivreda sa akcentom na razvoj stočarstva u niškom okrugu, ali i u jugoistočnoj Srbiji gde se nalazi i opština Svrljig.

Inače, istog dana ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Srbije Snežana Bogosavljević Bošković potpisala je Memorandum o razvoju i saradnji u oblasti stočarstva sa saveznim ministrom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Austrije Andrejom Ruperterom.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: