Što pre isplatiti treći i četvrti kvartal premija za mleko - Svrljiške novine

Što pre isplatiti treći i četvrti kvartal premija za mleko

Broj pregleda:

Danas je u Nišavskom upravnom okrugu održan sastanak sa predstavnicima okruga, opština i gradova nišavskog okruga, javnih preduzeća i zadruga, sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, na kojem je prisustvovao u ime Svrljiga narodni poslanik Milija Miletić. 

Narodni poslanik Milija Miletić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, foto: Svrljiške novine
Narodni poslanik Milija Miletić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, foto: Svrljiške novine

Poslanik Miletić je na ovom sastanku govorio o Pravilniku za male poljoprivredne proizvođače. Miletić je iskoristio priliku i postavio pitanja ”Zašto nije isplaćena premija za mleko za treći kvarta i kada će biti isplaćena poljoprivrednicima kojima nije isplaćena ova premija”.

Narodni poslanik Miletić naveo je da je ova premija od značaja i veoma potrebna malim proizvođačima koji mleko iz svojih gazdinstava plasiraju velikim mlekarama.

Takođe, narodni poslanik Miletić je upitao kada će biti isplećen i četvrti kvartal za 2017-tu godinu, kao i ostale subvencije u poljoprivredi.

Miletić je poručio da je pomoć poljoprivrednicima na jugoistoku zemlje preko potrebna i istakao da grad Niš mora biti okosnica razvoja ovog dela zemlje, kada su upitanju svi segmenti društva.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: