Srednja škola ‚‚Dušan Trivunac Dragoš'' dobija novi izgled
ŠKOLA

Srednja škola ‚‚Dušan Trivunac Dragoš” dobija novi izgled

Broj pregleda:

U sredu, 18. januara, opštinu Svrljig posetili su predstavnici Američke ambasade u Beogradu kako bi razgovarali o realizaciji novog projekta, a koji se tiče unapređenja energetske efikasnosti i rekonstrukcije S.S.Š. ‚‚Dušan Trivunac Dragoš” u Svrljigu.

Srednja škola ‚‚Dušan Trivunac Dragoš'' dobija novi izgled 1

Konkretno, reč je o projektu kojim je predviđena zamena starih i dotrajalih prozora, postavljanje adekvatne izolacije i uređenje spoljne fasade, rekonstrukciju krova i toaleta, kao i izgradnju svlačionica u okviru fiskulturne sale.

Ivan Tasić, predstavnik Američke ambasade, kaže da je zadovoljan stanjem objekta Škole i dodaje da bi realizacijom projekta ova obrazovna ustanova znatno promenila svoj izgled i namenu na bolje.

Srednja škola ‚‚Dušan Trivunac Dragoš'' dobija novi izgled 2

Stavili smo akcenat na unapređenje energetske efikasnosti obrazovnih ustanova na teritoriji opštine Svrljig, a pomoć u realizaciiji naših planova zatražili smo od mnogih evropskih fondova i stranih ambasada u našoj zemlji. U ovoj godini radiće se na rekonstrukciji Osnovne škole, a imamo izlgednu šansu da radovi na uređenju otpočnu i na objektu Srednje škole, ističe Miroslav Marković, pomoćnik predsednice opštine Svrljig.

Na sastanku u kabinetu predsednice opštine bilo je reči i o razvoju i unapređenju turizma i kulture.

Direktor Centra za turizam, kulturu i sport Marko Mladenović kaže da će ova ustanova u ovoj godini progresivnije raditi na tim poljima, naglasivši da podršku očekuje od ove, ali i drugih ambasada i nadležnih institucija.

Srednja škola ‚‚Dušan Trivunac Dragoš'' dobija novi izgled 3

Nakon radnog sastanka delegacija Američke ambasade i predstavnici opštine Svrljig obišli su Srednju školu, a potom i višenamensku sportsku halu koja je u izgradnji.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: