ŠKOLA

Srednja škola ‚‚Dušan Trivunac Dragoš“ dobija novi izgled

Broj pregleda:

U sredu, 18. januara, opštinu Svrljig posetili su predstavnici Američke ambasade u Beogradu kako bi razgovarali o realizaciji novog projekta, a koji se tiče unapređenja energetske efikasnosti i rekonstrukcije S.S.Š. ‚‚Dušan Trivunac Dragoš“ u Svrljigu.

Konkretno, reč je o projektu kojim je predviđena zamena starih i dotrajalih prozora, postavljanje adekvatne izolacije i uređenje spoljne fasade, rekonstrukciju krova i toaleta, kao i izgradnju svlačionica u okviru fiskulturne sale.

Ivan Tasić, predstavnik Američke ambasade, kaže da je zadovoljan stanjem objekta Škole i dodaje da bi realizacijom projekta ova obrazovna ustanova znatno promenila svoj izgled i namenu na bolje.

Stavili smo akcenat na unapređenje energetske efikasnosti obrazovnih ustanova na teritoriji opštine Svrljig, a pomoć u realizaciiji naših planova zatražili smo od mnogih evropskih fondova i stranih ambasada u našoj zemlji. U ovoj godini radiće se na rekonstrukciji Osnovne škole, a imamo izlgednu šansu da radovi na uređenju otpočnu i na objektu Srednje škole, ističe Miroslav Marković, pomoćnik predsednice opštine Svrljig.

Na sastanku u kabinetu predsednice opštine bilo je reči i o razvoju i unapređenju turizma i kulture.

Direktor Centra za turizam, kulturu i sport Marko Mladenović kaže da će ova ustanova u ovoj godini progresivnije raditi na tim poljima, naglasivši da podršku očekuje od ove, ali i drugih ambasada i nadležnih institucija.

Nakon radnog sastanka delegacija Američke ambasade i predstavnici opštine Svrljig obišli su Srednju školu, a potom i višenamensku sportsku halu koja je u izgradnji.

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+0 (24h)
11,159
Zaraženih
0
+0 (24h)
238
Preminulih
0
52.49%
5,857
Izlečenih
0
45.38%
5,064
Aktivno
+23,541 (24h)
5,517,996
Zaraženih
0
+536 (24h)
346,970
Preminulih
0
51.84%
2,310,751
Izlečenih
0
51.84%
2,860,275
Aktivno


7 Responses

 1. Miki Odgovori

  Bravo Taso, samo napred!

 2. Komsi Odgovori

  Bravo Markovicu institucijo!!!!

 3. Danijela Odgovori

  I krajnje je vreme da se srednja skola renovira malo. U nju je do sad najmanje ulozeno a hocemo da nam deca ovde ostanu i da ne idu za Nis. Podrska za Markovica i sve sto radi od kada je na funkciji!!!!!!!!!

 4. Bela Glava Odgovori

  Da li ima šansi da Mirkovic ili Maladenovic preuzmu mesto Predsednika opštine ili u najboljem slučJu Igor Davidović?

 5. sirotinja Odgovori

  za 30 đaka, u jednoj godini, ali i to je lepo ako naprave, bar da kažu da su nešto uradili

  • Radoje Odgovori

   Što se ne potpišeš kao „glup“, nego vređaš sirotinju tim nikom? Srednja škola, iako nama loša jer je nama samima sve loše, pa i ono što se dobro radi, ima jako ozbiljne rezultate na svim takmičenjima, rangira se rame uz rame sa mnogo ozbiljnjijim i većim školama iz okruženja, a školu pohađa do 400-500 učenika. To su NAŠA deca koja zaslužuju najbolje i daće Bog da ih ima sve više.

 6. Sveta Odgovori

  Kako za 30 deteta??!!! U srednjoj skoli u Svrljigu ide preko 200 ucenika iz Svrljiga. Svake godine se upisu bar po tri odelenja. Valjda ta deca zasluzuju najbolje moguce uslove za skolovanje? Ako nije pametno ulagati u obrazovanje onda u sta treba ulagati?

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top