Crnoljevica

Sjajna ponuda zimnice na trećem Sajmu u Svrljigu

Broj pregleda:

Juče je održan treći ,,Sajam zimnice“ u selu Crnoljevica, nadomak Svrljiga. 

Sajam zimnice, foto: M.M.
Sajam zimnice, foto: M.M.

Sajam je otvorio direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković, a okupljene goste i izlagače pozdravio je i narodni poslanik Milija Miletić.

Žene sa teritorije svrljiške opštine ove kao i prethodnih godina potrudile su se da što bolje pripreme zimnicu – a najbolje izlože na ovom sajmu, koji iz godine u godinu postaje sve zanimljiviji turistima.

MARKOVIĆ: VELIKA PODRŠKA ŽENAMA JER SU SNALAŽLJIVIJE I IMAJU INICIJATIVU

Miroslav Marković, foto: M.M.

Zahvaljujem se ženama, Aktivu žena, Udruženju žena na selu i ponovo ću reći da dajemo ženema punu podršku, jer su žene puno snalažljivije od nas muškaraca i uvek imaju dobru inicijativu, rekao je Marković prilikom otvaranja Sajma.

Treći ,,Sajam zimnice” Otvaranje

Publicerat av Svrljiške novine Söndag 13 oktober 2019

Opština ima plan da sledeće godine preuredi izložbeni prostor jer vlada veliko interesovanje kod posetioca, prvenstveno kod turista koji preko Svrljiga putuju za Staru planinu, a danas ih je bilo u velikom broju, mnogi od njih su svratili da prvenstveno vide šta se dešava i kupe po veoma pristupačnim cenama dobro pripremljenu zimnicu svrljiških domaćica.

Sajam zimnice, foto: M.M.
Sajam zimnice, foto: M.M.

Sajamski dan protekao je u duhu predstavljanja najukusnijih jela koja mogu da stanu u jednu teglu. Pored zimnice, posetioci su mogli da probaju svrljiški belmuž, kolače, druga tradicionalna jela, ali i da kupe čajeve od lekovitih biljaka koje se ubiraju na Svrljiškim planinama.

Sajam zimnice, foto: M.M.
Sajam zimnice, foto: M.M.

Sajmu su prisustvovale i predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović i predsednica SO Svrljig Tatjana Lazarević, koje daju punu podršku ovoj organizaciji i Udruženju žena na selu.

Inače, u okviru svih aktivnosti – sajamski dan upotpunili su predstavnici KUD ,,Prekonoga“ i gajdaš Filip Savić, te pevači i svirači koji su nastupali tokom programa.

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+0 (24h)
11,193
Zaraženih
0
+0 (24h)
239
Preminulih
0
52.89%
5,920
Izlečenih
0
44.97%
5,034
Aktivno
+19,448 (24h)
5,603,715
Zaraženih
0
+603 (24h)
348,216
Preminulih
0
51.28%
2,381,882
Izlečenih
0
51.28%
2,873,617
Aktivno


Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top