Simulacija rada Narodne Skupštine
SVRLJIG/BEOGRAD

Simulacija rada Narodne Skupštine

Broj pregleda:

Seminar pod nazivom “Simulacija rada Narodne Skupštine“ u sprovođenju Narodne Skupštine Republike Srbije zajedno sa Omladinskim Odborom za obrazovanje održana je u Beogradu je od 21. do 25. maja.

SKUPSTINA-A

Seminaru je prisustvovalo 40 mladih iz 30-tak gradova Srbije, među kojima je bio i predstavnik Svrljiga, naša sugrađanka, Tina Gavrić.

Prvog dana seminara, na interkulturnoj večeri, učesnici su imali priliku da predstave gradove iz kojih dolaze.

Svrljig je predstavljen: vinom, rakijom, belmužem, sirem, vunenim čarapama a na štandu se moglo naći još mnogo toga.

Tina GavricTeme koje su učesnici još obrađivali u toku seminara: Mladi aktivni i odgovorni građani, aktivizam mladih, kultura dijaloga, položaj manjinskih grupa u Srbiji, građanska odgovornost i ostalo.

Jedan ceo dan u toku seminara bio je odvojen za Narodnu Skupštinu, gde su učesnici imali prilike da upoznaju Predsednicu Skupštine Republike Srbije Maju Gojković  i Ambasadora SAD-a u Beogradu Majkla D. Kirbia.

Ovo je prilika da se mladim Svrljižanima podigne svest o značaju procesa donošenja odluka koje se tiču njih samih i poziv da se aktiviraju kako u lokalnoj samoupravi tako i na nivou Republike.

Zahvaljujem se predsednici opštine Jeleni Trifunović na pomoći i obezbeđivanju potrebnih stvari za učešće na Seminaru, a takođe zahvalnost i Narodnom Poslaniku Miliji Miletiću koji je dao punu logističku podršku ovom projektu, kaže Tina Gavrić.

Omladinski Odbor za obrazovanje je organizacija civilnog društva sa sedištem u Beogradu i čine ga mladi ljudi, srednjoškolci i studenti.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: