PLASTENIK

Razvoj plasteničke proizvodnje podržan od strane EU

Ukupan broj pregleda:

Juče je u sali SO Svrljig održana obuka žena o osnovama plasteničke proizvodnje i adekvatne upotrebe pesticida u plastenicima, a sve u okviru projekta ‚‚Ekonomsko i edukativno osnaživanje žena koje se bave poljoprivredom“, a koji je finansiran od strane EU u saradnji sa vladom Švajcarske i vladom Republike Srbije, kroz program ‚‚EU Progres“.

Predavači na prvoj obuci koju sprovodi Lokalna samouprava Svrljig bili su Ivan Tasić i Vlada Krstić iz poljoprivredne stručne službe opštine Svrljig.

Okupljene je u ime opštine Svrljig pozdravio pomoćnik predsednice Miroslav Marković, rekavši da opština Svrljig ima izgledne šanse da kroz ovaj projekat znatno napreduje na polju poljoprivrede, prvenstveno u oblasti plasteničke prozivodnje.

Drago mi je što je interesovanje za ovim projektom veliko, što pokazuje da u poljoprivredi ima budućnosti i ekonomskog razvoja. Preuzeli smo odgovornost kao Lokalna samouprava, što smo i ranije govorili,  da konkurišemo i iskoristimo sve konkurse i fondove kako bi smo pomogli našim građanima i našoj opštini, istakao je Marković.

Vredno je istaći da će nakon uspešno završene obuke jedan deo prijavljenih imati priliku da pokrene plasteničku proizvodnju – formiranjem plastenika dimenzija 8×4 metara sa propratnim elementima.

4 Komentara

 1. Ana

  08/02/2017 u 11:52

  Lepa stvar a i korisna, treba da se pomogne ovaj narod koji josuvek zivi u Svrljigu. Sobzirom na nasu nezahvalnu klimu plastenici mogu da budu resenje za neku ozbiljniju proizvodnju. Drago mi je da ljudi iz opstine imaju inicijativu.

 2. dusan

  08/02/2017 u 12:23

  BRAVO!!

 3. Slavoljub Jovanovic

  08/02/2017 u 14:41

  A Gde su ovde Nišlije…… Milijo jel čujeeeš Najuri ih ! .NJih ne interesuje Svrljig.

 4. Seljanin

  08/02/2017 u 15:02

  Milija mora što pre da pročisti javna preduzeća i ustanove i parazita koji tamo dolaze samo da prime platu,upale kola i odu u NIŠ!
  Milijo, molim te ko brata, uzmi oformi neko telo koje će vršiti kontrolu tih radnika,kakvi su efekti,šta zapravo oni rade,jer se njima plaćaju i putni troškovi i to nema smisla prema ovom bednom narodu.Reši problem i na njihova mesta zaposli mlade ljude koji žele da žive u Svrljig,a ne pobegulje koji su potrčali da žive u Niš ko da je Njujork,a ne 20 minuta vožnje od Svrljiga.

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *