PLASTENIK

Razvoj plasteničke proizvodnje podržan od strane EU

Broj pregleda:

Juče je u sali SO Svrljig održana obuka žena o osnovama plasteničke proizvodnje i adekvatne upotrebe pesticida u plastenicima, a sve u okviru projekta ‚‚Ekonomsko i edukativno osnaživanje žena koje se bave poljoprivredom“, a koji je finansiran od strane EU u saradnji sa vladom Švajcarske i vladom Republike Srbije, kroz program ‚‚EU Progres“.

Razvoj plasteničke proizvodnje podržan od strane EU 1

Predavači na prvoj obuci koju sprovodi Lokalna samouprava Svrljig bili su Ivan Tasić i Vlada Krstić iz poljoprivredne stručne službe opštine Svrljig.

Razvoj plasteničke proizvodnje podržan od strane EU 2

Okupljene je u ime opštine Svrljig pozdravio pomoćnik predsednice Miroslav Marković, rekavši da opština Svrljig ima izgledne šanse da kroz ovaj projekat znatno napreduje na polju poljoprivrede, prvenstveno u oblasti plasteničke prozivodnje.

Razvoj plasteničke proizvodnje podržan od strane EU 3

Drago mi je što je interesovanje za ovim projektom veliko, što pokazuje da u poljoprivredi ima budućnosti i ekonomskog razvoja. Preuzeli smo odgovornost kao Lokalna samouprava, što smo i ranije govorili,  da konkurišemo i iskoristimo sve konkurse i fondove kako bi smo pomogli našim građanima i našoj opštini, istakao je Marković.

Vredno je istaći da će nakon uspešno završene obuke jedan deo prijavljenih imati priliku da pokrene plasteničku proizvodnju – formiranjem plastenika dimenzija 8×4 metara sa propratnim elementima.

Povezano:

Pročitajte i ovo: