Privredno poljoprivredna saradnja
Svrljig - Šentjernej

Privredno poljoprivredna saradnja

Broj pregleda:

U dvodnevnoj poseti bratskoj opštini Šentjernej delegacija opštine Svrljig, predvođena predsednikom Miletićem, sastala se sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Miletic-i-Pahor
Milija Miletić i Borut Pahor

Zajednički ciljevi, jača saradnja i izlazak iz ekonomske krize, spojile su ove dve, sada već, bratske opštine. Tako je na skupu u mestu Javorovice povodom obeležavanja dana oslobođenja od fašizma, gde je bio prisutan predsednik Slovenije Borut Pahor, govorio predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, predstavljajući potencijale Svrljiga, dosadašnju i planove za buduću saradnju sa Šentjernejom.

SLOVENIA

Saradnja mora biti čvršća, na svim poljima. U ovoj godini bilo bi poželjno da zajedno apliciramo na projekte Evropske unije, da jačamo privredu, poljoprivredu ali i turizam, rekao je Miletić, pozdravljajući predsednika Slovenije i prisutne na skupu.

Miletic-i-Stankovic

Pahor je pohvalio obe opštine na bratskim odnosima i uzajamnom poštovanju.

Sentjernej

Ove opštine trebaju biti primer dobrog prijateljstva i uzajamne pomoći. Problemi se lakše rešavaju kada ste udruženi, rekao je Pahor i dodao da Svrljig i Šentjernej imaju njegovi punu podršku u daljem periodu.

Miletic-Milija

Podršku saradnji i prijateljstvu opština dali su i Ambasadori Amerike i Rusije u Sloveniji, koji su najavili turističku posetu Svrljigu.

U dvodnevnoj poseti Sloveniji pored predsednika Miletića prisustvovala je i predsednica SO Svrljig Jelena Trifunović, a u ime grada Niša, zamenik predsednika skupštine, Nenad Stanković.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: