TURIZAM

Prekogranična saradnja sa opštinom Ružinci

Broj pregleda:

Delegacija opštine Svrljig i projektni tim posetili su opštinu Ružinci u Bugarskoj, a sve u cilju prekogranične saradnje na projektima Evropske unije.

20160113_133125

Naime, predstojeća 11-ta privredno-turistička i kulturna manifestacija “Belmužijada“ bila je tema razgovora, kao polazna tačka u razvoju turizma i prekogranične saradnje Srbija-Bugarska u 2016. godini.

Dogovoreno je da nosilac budućeg projekta bude svrljiški Centar za turizam, kulturu i sport, a opština Ružinci partner.

Vrednost projekta je 150.000 eura, a sva potpisana dokumentacija sa jedne i druge strane granice, uskoro će biti predata na razmatranje.

20160113_114853

Vredno je spomenuti da je opština Ružinci po geografskom položaju dosta slična Svrljigu, pa je samim tim dogovoreno da se saradnja proširi u oblastima poljoprivrede i turizma.

One Response

  1. Čestitam na kontaktima i na daljem razvoju saradnje sa opštinama u Bugarskoj. Treba jačati kontakte gde bi se kao finalni rezultat pojavio projektno partnerstvo prema standardima programa EU za prekograničnu saradnju. Belmužijada je svrljiški brend i takvog ga treba prezentovati bugarskim partnerima, ali na toj manifestaciji ne treba ostati. Tu su višednevne manifestacije bitne jer se na njima povećava vanpansionska potrošnja. U svakom slučaju, opštinski Centar treba da jača sa onima koji znaju upravljanje projektnim ciklusom, do trenutka kada će sasvim prirodno da nastaju nove konsultantske firme za produkciju projekata sa sredstvima fondova EU. Možda je ovo priča kao u naučnofantastičnim filmovima, ali to vidim kao izvesnu budućnost zaposlenja za mlade Svrljižane. Živeo Svrljig!!!.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezano:

Pročitajte i ovo: