Predsednica sa direktorima o planovima za narednu godinu
SASTANAK

Predsednica sa direktorima o planovima za narednu godinu

Broj pregleda:

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović održala je danas sastanak sa direktorima i predstavnicima javnih ustanova i preduzeća.

Direktori

O aktivnostima u proteklom mesecu govorili su Stevan Stojanović – predstavnik Crvenog krsta, Vesna Nedeljković – direktorka Centra za socijalni rad, Borinka Minić – predstavnica OŠ “Dobrila Stambolić“, Lela Mitić – direktorka SŠ “Dušan Trivunac Dragoš“, Dejan Miletić – direktor PU “Poletarac“, Vladan Dikić – predstavnik Centra za turizam, kulturu i sport, Dragan Budimović – direktor Doma zdravlja, Branislav Mihajlović – predstavnik JKSP “Svrljig“ i Dobrivoje Stojanović – v.d. direktor JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“.

Uglavnom, u svakom preduzeću aktivnosti se odvijaju po planu, bez većih problema, a kao jedini direktori ističu manjak radne snage, prvenstveno u vrtiću, Centru za socijalni rad , JKSP “Svrljig“, Domu zdravlja, ali i drugim ustanovama.

U toku proteklog meseca povećan broj zahteva za socijalnu pomoć i zahteva za domski smeštaj zabeležen je u Centru za socijalni rad. Po rečima direktorke to je uobičajna pojava koja dolazi svake godine s jeseni.

Nedeljkovićeva je najavila i tzv. “raciju“ predstavnika Centra po lokalnim kockarnicama, jer po nekim nezvaničnim saznanjima pojedini korisnici socijalnu pomoć u najvećoj meri, umesto za kupovinu najosnovijih potrepština, novac daju igrajući se na aparatima i slično.

Vladan Dikić, predstavnik Centra za turizam, kulturu i sport, obrazložio je da ova ustanova uspešno sprovodi sve aktivnosti u skladu sa programom. On je napomenuo da su trenutno aktuelna arheološka iskopavanja na potezu kod Niševca, na lokalitetu Timakum Maius.

Dikić je iskoristio priliku te napomenuo da Centar ima problema sa prokišnjavanjem u bisokopskoj sali i na još nekoliko mesta u samom objektu.

Nedavno smo imali intervenciju na krovu zgrade. Majstori su sanirali nedostatke, ali i posle te sanacije u sali prokišnjava, ne samo u sali, već i u ostalim prostorijama u objektu, rekao je Vladan Dikić i dodao da je neophodno što pre pronaći mogućnost za saniranje i rešavanje tog problema.

Povodom toga predsednica je poručila svim direktorima da na sledećem sastanku donesu spiskove sa najneophodnijim potrebama i aktivnostima koje planiraju da sprovedu u toku sledeće godine.
Branislav Mihajlović, predstavnik JKSP “Svrljig“, kaže da je ostvarenje ovog preduzeća 83 % i da JKSP “Svrljig“ posluje na najbolji način.

Ostvarenje od 83% je zaista mnogo, a gotovo da nema vidljivih rezultata. Zahtevam da mi dostavite te podatke u pisanoj formi, poručila je predsednica Trifunović i dodala da je ovom preduzeću uputila naredbu kako bi se na vreme spremili za zimu i da bi se postavila zaštitna ograda te na taj način zaštitila polja i putni pravci od smetova i velikog snega.

Na kraju, direktorima se obratio i v.d. direktor JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“ Dobrivoje Stojanović.
Stojanović je u izlaganju istakao da se trenutno radi treća faza na izgradnji kupališnog kompleksa na SC “Pastirište“, da se realizuje akcija “Na dinar tri dinara“ i da su pripremljene lokacije za asfaltiranje po selima.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: