Posle dvadesetak godina ponovo su se začuli zvuci radnih mašina koje su od petka počele da rade na završetku višenamenske sportkse hale.

Radovi na sportskoj hali

Sportska hala se nalazi u krugu između Osnovne i Srednje škole i vrtića PU ”Poletarac”, a njena izgradnja započeta je 5. avgusta 1996. godine.

Trenutno se završava prva faza izgradnje – zatvaranje i pokrivanje hale.

SPORTSKA HALA SVRLJIG

Tim povodom mesto gradilišta obišli su predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, narodni poslanik Milija Miletić i V.D. direktor JP ”Direkcija za izgradnju Svrljiga” Dobrivoje Stojanović.

Predsednica opštine Jelena Trifunović kaže da će do kraja godine biti završeni radovi na pokrivanju i zatvaranju objekta, a da će naredne godine biti završeno uređenje unutrašnji deo hale.

Ona ističe da je sportska hala veoma bitna za opštinu Svrljig, prvenstveno zbog dece i sportista i razvoja sporta uopšte.

Sportska hala drugi deo

Balon sala je postala mala za sve sportske organizacije i teško zadovoljava potrebe svih sportista. Na ovaj način dobićemo modernu sportsku halu, a naši klubovi moćiće da se takmiče i u višim rangovima za koje je potrebno profesionalno izgrađen objekat, kaže Trifunovićeva.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da će hala biti završena 2017. godine.

krov

Sledeće godine će, kao što je predsednica rekla, započeti uruđenje unutrašnjosti i izgradnja sportskog terena, a godinu dana posle konačno će biti kompletno završena sportska hala, kaže Miletić.

Miletić je pozvao sve Svrljižane da imaju poverenja u predsednicu opštine Jelenu Trifunović, jer kako on kaže sve što je obećano sve je završeno.