DOBRA POLITIKA

Popravlja se demografska slika Svrljiga

Broj pregleda:

U opštini Svrljig popravlja se demokgrafska slika, a dokaz za to je veći broj rođenih beba i sklopljenih brakova u 2015. godini.

podsticaj nataliteta SVRLJIG
Predsednica Jelena Trifunović sa novim bračnim parovima, roditeljima i studentima

Tim povodom, Opština Svrljig svakog meseca isplaćuje bespovratnu jednokratnu novčanu pomoć za novooformljenu bračnu zajednicu, prinove i nezaposlene porodilje. Kada je u pitanju stimulacija, Opština je ravnopravno sagledala i studente završnih godina, koje godinama unazad stipendira.

Mladi studenti Svrljig
Svrljiški studenti

Predsednica opštine Jelena Trifunović rekla je da je plan da Opština Svrljig u narednom periodu poveća davanja za novorođenčad, ali nije precizirala kolika bi se to suma izdvajala za mlade roditelje koji žive u Svrljigu.

Danas je uručeno mnoštvo jednokratnih pomoći, počevši od davanja za novorođene bebe koje su rođene u januaru, a bilo ih je čak sedam, potom za dve nove bračne zajednice koje su sklopljene u januaru, od kojih je jedna zasnovana na seoskom području u Drajincu.

Mladi bračni par iz Svrljiga
Mladi bračni par iz Svrljiga

Takođe, jednokratnu novčanu pomoć primile su danas i nezaposlene porodilje, ali takođe, uručene su stipendije studentima završnih godina studija.

Posle svih aktivnosti koje je sprovela Lokalna samouprava u proteklom periodu, polako ali sigurno demografska slika  se menja na bolje, što pokazuju i prošlogodišnji rezultati, koji su bolji nego 2014. godine.

Povezano:

Pročitajte i ovo: