LUDO VREME

Poplavljena naselja u Svrljigu (FOTO)

Broj pregleda:

Kiša koja je u toku podneva neprestano padala poplavila je mnoge delove Svrljiga, a prekinut je bio i železnički i drumski saobraćaj.

POPLAVA

Tim povodom predsednica opštine Svrljig i opštinskog Štaba za vanredne situacije, Jelena Trifunević, održala je danas vanrednu sednicu Štaba za vanredne situacije.

Jelena-na-terenu

Ona je naložila hitnu sanaciju i osposobljavanje infrastrukture koja je oštećena dejstvom bujica na teritoriji opštine Svrljig. Sve radove na sanaciji vršiće JP Direkcija za izgradnju Svrljiga.

Poplava-Svrljig

Inače, tokom padavina poplavljeni su mnogi delovi Svrljiga. Pojedini stambeni objekti u Hadžićevoj ulici, naselju Magovac i Rosulji su poplavljeni, a od plavljenja bili su ugroženi i objekti ulicama Lole Ribara, Svetozara Markovića, Ristosija Ristića i Ulici Srećkovoj.

Poplava-zaustavila-saobraćaj

S’ toga su ekipe JKSP “Svrljig“, JP Direkcije za izgradnju i vatrogasna jedinica Svrljig sproveli brzu akciju ispumpavanje vode, čišćenje i saniranja oštećenja na infrastrukturi.

Teren

Zbog poplava više od sat vremena bio je blokiran put Niš – Svrljig, u blizini benzinske stanice ABS, kod stovarišta.

Na izlazu iz Svrljiga prema Nišu, skretanje ka selu Prekonoga, bujica je odnela deo asfalta pa je zbog toga bio zaustavljen i drumski saobraćaj, ističe Trifunovićeva, koja je na licu mesta sa meštanima razgovarala o ovom problemu.

Kod-ABS-a

Takođe, neverovatna količina vode blokirala je i železnički saobraćaj koji je obustavljen na prevoju kod naselja Rosulja, gde je voda probila sve propuste i poplavila prugu.

Blokiran-voz

Zbog mogućih padavina u toku noći, Štab je naložio aktivno dežurstvo nadležnih za praćenje situacije, kao i da se u što kraćem roku izvrši stručni nadzor svih objekata koji su stradali u poplavi.

Pravacka

Povezano:

Pročitajte i ovo: