VEĆE DONELO ODLUKU!

Počinje „češljanje“ radova od 2008. godine

Broj pregleda:

Opštinsko veće opštine Svrljig na jučerašnjem zasedanju donelo je odluku da se oformi tročlana komisija koja će izvršiti analizu i podneti izveštaje o infrastrukturnim radovima koji su u periodu od 2008. do danas izvođeni na teritoriji opštine Svrljig.

vece-o-sv

Većnici su jednoglasno odlučili da analiza mora da se izvrši u narednih 100 dana i da se javnosti prezentuje sve što je do sada urađeno kroz razne akcije koje su bile sprovođene na teritoriji Opštine. Konkretno, kroz akciju Dinar na tri dinara, renoviranje i adaptacija objekata po mesnim kancelarijama, krpljenje i asfaltiranje puteva i dr.

Tročlana komisija će u narednih sto dana vršiti detaljnu kontrolu radova koji su izvođeni na teritoriji Svrljiga u periodu od 2008. pa do danas. Na ovom zadatku biće angažovani stručnjaci iz oblasti građevinarstva i ekonomije, istakao je Miletić.

asfalt

Ukoliko se uoče bilo kakve nepravilnosti komisija će odmah izvestiti nadležne organe a odgovorni za neurađene poslove biće sankcionisani pred nadležnim državnim organima.

O ovome detaljno ćemo upoznati i odbornike Skupštine, istakao je Miletić.

Nacelnica

Na 35. sednici veća načelnica odseka za budžet i finansije Marina Savić podnela je izveštaj o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima budžeta drugom kvartalu ove godine.

Što se tiče prihoda i rashoda u budžetu opštine stanje je redovno. Mogu istaći da bi ove godine minimalno ostvarenje budžeta moglo biti 82 odsto, što je svakako dobro bez obzira što je u 2012. godini budžet ostvaren sa 90%, istakla je načelnica Savić.

Na sednici je dogovoreno da se maksimalno aktivira i angažuje projektni tim opštine Svrljig koji čine Marko Mladenović, Vesna Mladenović i Milanče Kostić, koji će pratiti konkurse posebno one koje je raspisala Evropska unia sa posebnim osvrtom na rešavanje vodosnabdevanja i aktiviranje privrednih kapaciteta i industrijske zone u gradskom naselju.

usko

Istog dana donet je Zaključak da se pronađe mesto za parking prostor kako bi se smanjila gužva u centru grada i da će za to biti angažovan komunalni inspektor.

Ponovo se stvara usko grlo u centru Svrljiga, te se saobraćaj odvija usporeno. Moramo pronaći najbolje rešenje za parking prostor i tako rešiti problem parkiranih vozila u centru Svrljiga, kazao je Miletić.

Takođe, u narednom periodu intenzivnim radom na terenu radiće se na suzbijanju divljih taksi prevoza, odnosno taksi prevoza bez neophodne dokumetacije i odobrenja za rad na teritoriji opštine.

video

Na kraju predsednik je podsetio prisutne da je izdao Naredbu da se što pre krene u postupak postavljanja video nadzora u gradu i  Gradskom parku radi povećanja bezbednosti svih građana opštine.

Povezano:

Pročitajte i ovo: