Minule nedelje u sali Skupštine opštine Svrljig održan je sastanak predstavnika Lokalne samouprave, Udruženja svrljiških pčelara i nemačke firme “Alveks“ iz Bremena koja vrši otkup svih pčelinjih proizvoda.

Konkretno, reč je o uspostavljanju dugoročne saradnje firme “Alveks“ i svrljiškog udruženja pčelara na polju otkupa meda, proplisa, matičnog mleča i pčelinjeg otrova.

Ono što je ova firma ponudila jeste da se obaveže ugovorom kako bi unapred obezbedila potrebne količine meda i ostalih pčelinjih proizvoda i na taj način zadovoljila svoje potrebe i potrebe svojih kupaca.

Sa menadžerom kupovine firme “Alveks“ Hanesom Hajnsohenom sastao se pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković i tom prilikom istakao da će Opština Svrljig učiniti sve da saradnja bude uspešna.

Radi se o jednoj izuzetnoj ozbiljnoj firmi koja za potrebe Nemačke, ali i cele EU, vrši preradu pčelinjih proizvoda. Predstavnici “Alveksa“ zaintresovani su da sa teritorije naše opštine otkupljuju, praktično u neograničenim količinama, sve što naši pčelari mogu da proizvedu, rekao je Marković i dodao da je još jedna pogodnost to što su Nemci spremni da se obavežu ugovorom godinu dana unapred o ceni i količini robe.