Organska proizvodnja kao budućnost ženskog preduzetništva

Ukupan broj pregleda:

Na inicijativu Ženske odborničke mreže Skupštine opštine Svrljig osnovane kroz projekat “Osnaživanje u odlučivanju kroz aktivno angažovanje žena u lokalnim ženskim odborničkim mrežama“, koji sprovodi agencija Ujedinjenih Nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji kroz program Evropski PROGRES, protekle nedelje održana je prezentacija uz aktivno učešće žena sa teritorije Opštine Svrljig na temu “Organska proizovodnja kao budućnost ženskog preduzetništva“.

U prepunoj sali tražila se stolica više zbog velikog interesovanja za temu “Organska proizovodnja kao budućnost ženskog preduzetništva“.

Prisutni su mogli da saznaju veoma korisne informacije na temu organske proizvodnje od strane predavača – stručnjaka dr Slaviše Stojkovića koji je govorio na temu lekovitog bilja, i predstavnika Poljoprivredno-savetodavne stručne službe Niš, koji su prisutnima približili prednosti ove proizvodnje u odnosu na konvencionalnu.

Prisutnima su se obratili i narodni poslanik Milija Miletić koji je podržao ovu inicijativu, kao i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i odbornica u lokalnom parlamentu Tatjana Lazarević.

Nadamo se da ovo nije samo priča već ozbiljna inicijativa da Opština Svrljig postane lider u ovom delu Srbije u organskoj proizvodnji.

1 Komentar

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *