Opštini Svrljig 864.000 dinara za izgradnju puta - Svrljiške novine

Opštini Svrljig 864.000 dinara za izgradnju puta

Broj pregleda:

Opštini Svrljig odobrena su sredstava u visini od 864.000 dinara za izgradnju puta od Kopajkošare do Kameničkog Visa, objavljeno je na sajtu Ministarstva privrede Republike Srbije. 

Opštini Svrljig 864.000 dinara za izgradnju puta 1
Arhivska fotografija, asfaltiranje

Naime, Ministarstvo privrede je, nakon sprovedenog javnog poziva, donelo odluku da, sa 139,9 miliona dinara, podrži 40 jedinica lokalnih samouprava među kojima je i opština Svrljig.


Miletić o značaju ovog puta govorio početkom 2016-te godine:

U narednom periodu je planiranomo da povežemo Svrljig i grad Niš izgradnjom puta Kopajkošara-Kamenički Vis, što će biti od velikog značaja za razvoj turizma, rekao je Miletić.


Ministarstvo je ovim sredstvima podržalo lokalne samouprave u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Sufinansiranje je odobreno za 10 gradova i 30 opština od kojih je 16 u grupi nerazvijenih.

Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije se realizuje u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017. godini, a Ministarstvo, u zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost.

U narednom periodu jedinice lokalne samouprave će sprovesti postupak javne nabavke, a na osnovu iznosa utvrđenog ugovorom između jedinice lokalne samouprave i najpovoljnijeg ponuđača, utvrdiće se konačan iznos sufinansiranja od strane Ministarstva u istoj proporciji po kojoj su sredstva dodeljena Odlukom.

ODLUKA NA SAJTU MINISTARSTVA

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: