POMAŽE MINISTARSTVO

Opština Svrljig realizuje projekat “Agroenergija“

Broj pregleda:

Projekat “Agroenergija“ ima za cilj da razvije ekološku svest i praktična znanja ruralnog stanovništva neophodna za ekonomičnije korišćenje energije kućnog otpada i otpada iz poljoprivredne proizvodnje i eksploatacije šume.

presa za brikete

Danas je promotivno izvršeno briketiranje pomoću prese i to starim papirom i vodom. Nakon procesa briketiranja potrebno je da proizvod koji izađe iz prese odstoji desetak dana i tek onda može da se koristi, kažu angažovani na projektu ispred udruženja “Kamenica“.

Tim povodom, seosku školu u Ribaru u kojoj su postavljene ručno izrađene metalne prese za briketiranje obišli su narodni poslanik Milija Miletić, pomoćnica predsednice opštine Dragica Ristić i direktor OŠ “Dobrila Stambolić“ Saša Golubović.

Narodni poslanik Milija Miletić ocenio je da je projekat dobar i da će imati efekta u uštedi grejanja škola na seoskom području. On ističe da opština Svrljig planira realizaciju i mnogih drugih projekata koji će biti od koristi lokalnoj zajednici.

Prese za briketiranje podeljene su u seoskim školama u Ribaru, Drajincu i Lalincu.

Inače, ovaj projekat vredan je 300 000 dinara i finansiran je od strane Ministarstva poljoprivrede u saradnji sa udruženjem “Kamenica“ i opštinom “Svrljig“.

Povezano:

Pročitajte i ovo: