Održana prva manifestacija “Hleb naš nasušni“

Broj pregleda:

Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju “Zajedno do svetlosti“ i Opština Svrljig danas su u selu Pirkovac, pored manastira Sveti Arhangel Gavrilo, održali prvu humanitarnu manifestaciju pod nazivom “Hleb naš nasušni“.

Najbolji kolač, po oceni žirija, napravila je Zorica Petković iz Lapova, a nagrade najboljim domaćicama uručili su predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i predsednik Udruženja “Zajedno do svetlosti“ Ninoslav Ranđelović.

Nagrađene učesnice

Sve učesnike, kao i sveštenstvo pozdravio je narodni poslanik Milija Miletić koji je tom prilikom istakao da će Opština Svrljig pomagati ovakve manifestacije, koje su prvenstveno humanitarnog karaktera, a ujedno promovišu prave vrednosti, tradiciju i selo. Miletić je poručio da sledeće godine očekuje veći broj izlagača, bez obzira što ih je ove godine bilo oko 300.

Narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković
Narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković

Vredno je istaći da se danas u Pirkovcu kod Svrljiga predstavio veliki broj izlagača iz Srbije, ali i iz Bugarske, Slovenije i Makedonije.

Izloženo je oko 100 slavskih kolača i blizu 60-tak obrednih hlebova. Na ovoj manifestaciji predstavile su se i domaćice koje pripremaju sitne kolače i to na oko dvadesetak štanda u porti Manastira.

Manifestacija “Hleb naš nasušni“ je zapravo svojevrsna Izložba obrednih hlebova, slavskih i sitnih kolača.

Ninoslav Ranđelović, predsednik Udruženja ''Zajedno do svetlosti''
Ninoslav Ranđelović, predsednik Udruženja “Zajedno do svetlosti“

Predsednik Udruženja “Zajedno do svetlosti“ Ninoslav Ranđelović za naš portal ističe da je zadovoljan organizacijom prve manifestacije “Hleb naš nasušni“, a da ga pogotovu raduje činjenica da su učešće uzeli i ljudi i domaćice iz susednih, nama prijateljskih zemalja.

Po rečima organizatora, ova manifestacija će biti održavana i u narednim godinama.

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+0 (24h)
11,354
Zaraženih
0
+0 (24h)
242
Preminulih
0
57.46%
6,524
Izlečenih
0
40.41%
4,588
Aktivno
+4,605 (24h)
6,031,023
Zaraženih
0
+391 (24h)
366,812
Preminulih
0
49.82%
2,659,270
Izlečenih
0
49.82%
3,004,941
Aktivno


Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top