Održana 21. opštinska izložba ovaca - Svrljiške novine
SVRLJIG 2017

Održana 21. opštinska izložba ovaca

Broj pregleda:

U Svrljigu je danas održana 21. opštinska izložba ovaca, a aposlutni pobednik Izložbe je grlo Dejana Milenkovića iz Plužine. 

Održana 21. opštinska izložba ovaca 1

Izložba je održana u okviru obeležavanja Dana opštine Svrljig, a zvanično ju je otvorio, narodni poslanik Milija Miletić.

Održana 21. opštinska izložba ovaca 2

Prisutnima se obratila i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović koja je tom prilikom saopštila da je zaustavljen negativni trend opadanja stočnog fonda i da opština nastavlja da brine i pomaže svojim stočarima i poljoprivrednicima.

Ove godine učešće je uzelo 32 izlagača koji su izložili nešto više od 200 priplodnih grla.

Održana 21. opštinska izložba ovaca 3

Šef odseka za privredu i poljoprivredu opštine Svrljig Vlada Krstić kaže da je svake godine sve veći broj izlagača i učesnika sa strane koji u sve većoj meri kupuju svrljišku ovcu i prenose je u svoje sredine, što je za opštinu Svrljig izuzetno značajno.

Inače, kada su u pitanju nagrade u kategoriji ovaca za eksterijer prvo mesto pripalo je stadu Biljane Savić iz Svrljiga, drugo mesto svojim izgledom osvojila je stoka Gorana Vasića iz Beloinja, dok je treće pripalo grlima Mališe Nikodijevića iz Drajinca.

Održana 21. opštinska izložba ovaca 4

Prvo mesto u kategoriji mlečnosti ovaca pripalo je stadu Radovana Arsića iz Grbavča, drugo Vilotija Mladenovića iz Željeva, a treće Milana Stanojevića iz Svrljiga.

U kategoriji dviski za eksterijer prvo mesto pripalo je grlima Slavoljuba Vučkovića iz Svrljiga, drugo Milutinu Stojanoviću iz Merdželata i treće Hranislavu Petkoviću iz Grbavča.

U kategoriji ovnova za eksterijer najbolje je ocenjeno grlo Hranslava Jovanovića iz Plužine, na drugom mestu je grlo Hranislava Despotovića iz Plužine, dok je na trećem mestu grlo Jezdimira Nikodijevića iz Kopajkošare.

Žiri su činili: Frida Bauman, Jelica Petrović i Nevena Maksimović.

Održana 21. opštinska izložba ovaca 5

Svi učesnici dobili su zahvalnice, a pehare i osvojene nagrade uručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: