OBILAZAK

Nova poseta isturenim odeljenjima O.Š. ‚‚Dobrila Stambolić“

Broj pregleda:

U okviru posete seoskim – isturenim odeljenjima osnovne škole ,,Dobrila Stambolić“ pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković posetio je školu u Guševcu.razgovor-sa-uciteljicom

Škola u Guševcu je osmogodišnja i broji preko dvadesetak učenika, inače, u ovoj školi u ranijim godinama nastavu je pohađalo preko 2000 đaka, kako iz Guševca, tako i iz okolnih sela.

I pored trenutnog manjeg broja đaka, veoma je bitno i od strateške je važnosti za Lokalnu samoupravu da seoska odeljenja opstanu i nastave sa radom u daljem periodu. Dokle god ove škole rade možemo se nadati oporavku i očuvanju ovog kraja. Uslovi za rad u ovoj školi su na zadovoljavajućem nivou, a uz neke manje korekcije možemo znatno doprineti kvalitetu nastave i školstva u ovom selu, rekao je Marković.

Prilikom obilaska uočeni su nedostaci na fasadi dela škole u kojoj nastavu pohađaju najmlađi učenici, a određeni problem predstavlja i dotrajala stolarija.

Uslovi za nastavu su adekvatni, a učenici i pored toga što se školuju na seoskom području daju izvanredne rezultate iz svih nastavnih predmeta, što sa ponosom ističu nastavnici.

Prilikom posete Marković je iskoristio priliku i pohvalio prosvetne radnike koji sa izuzetnom posvećenošću i pozitivnom energijom obavljaju svoj posao, bez obzira što se radi o jednoj isturenoj seoskoj školi sa manjim brojem đaka i skromnijim uslovima za rad.

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+0 (24h)
11,227
Zaraženih
0
+0 (24h)
239
Preminulih
0
54.04%
6,067
Izlečenih
0
43.83%
4,921
Aktivno
+10,694 (24h)
5,688,840
Zaraženih
0
+633 (24h)
352,287
Preminulih
0
51.05%
2,432,236
Izlečenih
0
51.05%
2,904,317
Aktivno


3 Responses

  1. uciteljica Odgovori

    Lepa inicijativa da se malo skrene paznja na seoske skole i decu koja ih pohadjaju kao i o uslovima za rad. To su sve dobra i lepo vaspitana deca i zasluzuju malo vise paznje. Sve pohvale za Miroslava na svom angazovanju.

  2. pravoslavac Odgovori

    Drago mi je da se neko setio da obiđe i seoske škole. Pričamo o selu i o životu na selu a tek sad ih je neko konstatovao. Pozdravljam sve sto je u interesu malog čoveka. Podrška ovom dečku koji vidim da se dosta angažovao. Samo napred!!

  3. Nezavisni gradjanin Odgovori

    Cini mi se da uslovi za rad nisu isti u svim prostorijama,jer je jedna uciteljica u garderobi za rad u normalnim uslovima dok druga izgleda ima cas u prirodi na pristojan minus.

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top