Nova poseta isturenim odeljenjima O.Š. ‚‚Dobrila Stambolić'' - Svrljiške novine
OBILAZAK

Nova poseta isturenim odeljenjima O.Š. ‚‚Dobrila Stambolić”

Broj pregleda:

U okviru posete seoskim – isturenim odeljenjima osnovne škole ,,Dobrila Stambolić“ pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković posetio je školu u Guševcu.razgovor-sa-uciteljicom

Škola u Guševcu je osmogodišnja i broji preko dvadesetak učenika, inače, u ovoj školi u ranijim godinama nastavu je pohađalo preko 2000 đaka, kako iz Guševca, tako i iz okolnih sela.

I pored trenutnog manjeg broja đaka, veoma je bitno i od strateške je važnosti za Lokalnu samoupravu da seoska odeljenja opstanu i nastave sa radom u daljem periodu. Dokle god ove škole rade možemo se nadati oporavku i očuvanju ovog kraja. Uslovi za rad u ovoj školi su na zadovoljavajućem nivou, a uz neke manje korekcije možemo znatno doprineti kvalitetu nastave i školstva u ovom selu, rekao je Marković.

Prilikom obilaska uočeni su nedostaci na fasadi dela škole u kojoj nastavu pohađaju najmlađi učenici, a određeni problem predstavlja i dotrajala stolarija.

Nova poseta isturenim odeljenjima O.Š. ‚‚Dobrila Stambolić'' 1

Uslovi za nastavu su adekvatni, a učenici i pored toga što se školuju na seoskom području daju izvanredne rezultate iz svih nastavnih predmeta, što sa ponosom ističu nastavnici.

Prilikom posete Marković je iskoristio priliku i pohvalio prosvetne radnike koji sa izuzetnom posvećenošću i pozitivnom energijom obavljaju svoj posao, bez obzira što se radi o jednoj isturenoj seoskoj školi sa manjim brojem đaka i skromnijim uslovima za rad.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: