Zahvaljujući udruženju ,,Eko-Budućnost''

MLADI SE UJEDINILI I OČISTILI DEPONIJE PREMA NIŠEVCU

Broj pregleda:

Na inicijativu predsednika Udruženja građana ,,Eko-Budućnost“ Marka Petrovića danas je kroz akciju čišćenja javnih površina očišćena deponija kod sela Niševac, kao i jedan put koji vodi prema selu Varoš.   

Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.
Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.

Podršku ovoj akciji dao je i direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković, rekavši da je dobro što se mladi aktiviraju u želji da pomognu da Svrljig bude čistije i sređenije mesto za život.

Okupili smo se danas kako bi smo očistili divlje deponije između sela Niševac i Varoš. Svi znamo da je ovaj deo opštine jedna od posećenijih turističkih destinacija. Zahvalio bi se udruženju ,,Eko-Budućnost“ na inicijativi kao i predsedniku Udruženju građana ‚‚Terra Inkcognita“ Nenadu Ranđeloviću – koje je takođe podržalo ovu akciju, rekao je Marković.

Marković je iskoristio priliku da se posebno zahvali i pohvali rad JKSP ‚‚Svrljig“ koje je svojom mehanizacijom pomoglo da se sav prikupljeni otpad odveze.

Apelujem na nase sugrađane da se ponasaju društveno odgovorno i da u buduće smeće izvoze isključivo na deponijama koje su za to predviđene, kazao je Marković.

Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.
Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.

KRITIČARI SE NISU POJAVILI DA PRUŽE PODRŠKU MLADIMA!

Akciji su se odazvali uglavnom mladi ljudi, članovi Udruženja ,,Eko-Budućnost“ dok su kritičari sa društvenih mreža (Fejsbuk, Instagram…) kao i ostali zagovornici po temama ekologije, ovoga puta izostali, niti su se interesovali za ovu akciju koja je bila promovisana nedeljama na Fejsbuku.

Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.
Akcija čišćenja pored puta, foto: M.M.

Akciji čišćenja pomogli su i radnici JKSP ,,Svrljig“, koji su mašinama odvozili sakupljeno smeće.

REČ O UDRUŽENJU

Predsednik Udruženja, Marko Petrović
Predsednik Udruženja, Marko Petrović

Udruženje građana ,,Eko-Budućnost“ osnovano je 2018. godine u cilju podizanja ekološke svesti građana opštine Svrljig. Takođe, Udruženje podstiče mlade da se uključe u akcije čišćenja deponija, pošumljavanje, kreiranje raznih projektnih aktivnosti, a bavi se i pitanjem reciklaže.

Na čelu ovog Udruženja je osnivač Marko Petrović.

Povezano:

Pročitajte i ovo: