PRIVREDA

Miletić: “Herbogal i Sien su firme koje treba da rade!“

Ukupan broj pregleda:

Narodni poslanik Milija Miletić i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, početkom ove nedelje obišli su pogone nekadašnje firme Herbogal i Sien.

Herbogal

Povod za posetu ovih nekadašnjih privrednih giganata je razgovor na temu ponovnog pokretanja ovih pogona, rešavanje aktuelnih problema i upošljavanje ljudi.

Oni su najpre obišli “Sien“, pogon drvno-prerađivačke industrije i motel na ulazu u Svrljigu.

Herbogal 3

Državni sekretar Stevanović kaže da je ovo, pored turizma, veliki potencijal svrljiške opštine koji je potrebno ponovo aktivirati i uposliti što veći broj ljudi u privatnom sektoru.

On ističe da će Ministarstvo privrede Republike Srbije uložiti dodatne napore da opštini Svrljig pomogne i da će se on kao državni sekretar u tom Ministarstvu založiti da se to pitanje što pre reši.

Herbogal 4

Opština Svrljig može da očekuje podršku i logističku pomoć oko rešavanja problema ovih firmi. Milija je čovek koji brine o svojim sugrađanima i pokušava da smanji stopu nezaposlenosti, pa se iskreno nadam da će uspeti u tome, kaže Stevanović

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da Svrljig ide u pravom smeru, ka boljem ekonomskom napredku i boljoj budućnosti, ali da je za taj uspeh potrebna i pomoć države.

Herbogal 2

Cilj je da uposlimo naše građane i u svakom pogledu ekonomski napredujemo. Svrljigu treba malo da građani bolje žive, a nadam se da ćemo istrajati u svim započetim poslovima, kaže Miletić.

Poseti pogonu u “Herbogalu“, odnosno “Krki“, prisustvovao je i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Marko Mladenović.

4 Komentara

 1. Komšija

  11/12/2015 u 17:56

  Kad bi restoran ognjiste poceo sa radom sa prenocistem sve svrljiske kafane bi zatvorio… i dosta para bi dolazilo u svrljig

 2. Djoka

  12/12/2015 u 11:16

  Opa krenula kampanja, ovi eksperti pred svake izbore obilaze sien i herbogal. Pa ajde pokrenite ih već jednom.

 3. Djoka

  12/12/2015 u 13:31

  Pricate o razvoju stocarstva na selu a imamo mogucnosti ove propale i opljackane firme nazalost su dobro dosle za razvoj stocarstva jer su i onako prazne pa ko hoce da radi treba da mu se da da radi a ne da ide u propala sela gde i nema uslova za zivot a kamoli za razvoj

  • mika

   19/12/2015 u 21:17

   Svaka ti je na mestu

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *