Mile Davidović danas u Nišu, u Skupštini grada, izabran je za predsednika Zadružnog saveza Nišavskog i Topličkog okruga.

Mile-Davidovic
Mile Davidović

Davidović je istakao da će u narednom periodu glavni zadatak Saveza biti da na razne načine utiče i pomaže zemljoradničkim zadrugama u Nišavskom i Topličkom okrugu, da ih osnaži i poveže sa ostalim zadrugama u Srbiji.

Najveći broj zemljoradničkih zadruga većom krivicom države, ugašen je u brdsko-planinskim predelima jugoistočne Srbije, rečeno je na današnjoj osnivačkoj Skupštini Zadružnog saveza Nišavskog i Topličkog okruga.

Davidovic

Takođe, kao prioritetni cilj Zadružnog saveza Nišavskog i Topličkog okruga biće razvoj poljoprivredne proizvodnje i sela.

SKUPSTINA

Skupštini su među ostalima prisustvovali predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović, nekadašnji predsednik opštine Svilajinac i bivši narodni poslanik Dobrivoje Budimirović Bidža, narodni poslanik Bratimir Vasiljević, a podršku su dali predstavnici lokalnih samouprava opštine Svrljig, Prokuplje i Skupštine grada Niša, kao i Regionalne privredne komore grada Niša, mnogi ugledni poljoprivrednici, kao i akademski građani sa Niškog univerziteta.