Pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković posetio je danas istureno odeljenje O.Š. ‚‚Dobrila Stambolić” u selu Niševac kako bi razgovarao o potrebama i aktivnostima učenika i učitelja.

markovic-na-terenu

Danas smo razgovarali sa učiteljima i osobljem škole u Niševcu o načinu rada, potrebama i aktivnostima ovog isturenog odeljenja. Niševac je selo u kome ima dece, i kao takvo mora biti posebno sagledano. S obzirom da nam je prioritet ostanak mladih na selu i izjednačavanje njihovog kvaliteta života sa omladinom u gradu moramo na adekvatan način i da odreagujemo kako bi smo i postigli željene rezultate, poručio je Marković.

obilazak-skole

Na žalost i ova škola, kao i ostale u svrljiškoj opštini, suočava se sa skoro identičnim problemima. Mobilijari u školskom dvorištu koji su ne tako davno postavljeni skoro da su u potpunosti uništeni, sportski rekviziti takođe, kao i ostale sprave za rekreativnu nastavu.

Potrudićemo se da popravimo postojeće mobilijare, te da pribavimo i nove, ali i pored svega, apelujem na sve da povedemo računa o našoj opštini i sačuvamo je, kao i svo javno dobro, ponašajući se prema njemu domaćinski, rekao je Marković.