Manjak radnika najveći problem
POSAO

Manjak radnika najveći problem

Broj pregleda:

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović održala je danas sastanak sa direktorima javnih preduzeća i ustanova.

Direktori

Kao i na predhodnim sastancima i na današnjem najviše polemike vođeno je oko problema kadrovskih rešenja, odnosno nedostataka radnika u skoro svim preduzećima i ustanovama.

Najveće probleme sa manjkom radne i stručne radne snage imaju Dom zdravlja i Predškolska ustanova “Poletarac“, a u stopu ih prate Centar za turizam, kulturu i sport i JKSP “Svrljig“.

Zoran Gavrilović, prvi čovek Centra za turizam, kulturu i sport, kaže da ustanova koja pokriva četiri oblasti sa trenutnim brojem upošljenih radnika teško funkcioniše.

Dir

Nedovoljan broj radnika je problem sa kojim se ova ustanova susreće već duže vreme i u buduće će sve teže i teže funkcionisati ukoliko se nešto konkretno ne promeni, kaže Gavrilović.

Predsednica opštine kaže da su PU “Poletarac“ i Dom zdravlja u ovom slučaju prioriteti što se tiče upošljavanja novih radnika, ali dodaje da će lokalna samouprava uzajamno, uz saglasnosti nadležnih ministarstava, raditi na rešavanju kadrovskih problema i u drugim ustanovama i preduzećima.

U nastavku sastanka mogle su se čuti i lepe vesti, kao što je izgradnja trotoara u ulici Vase Albanca koja će početi sredinom ovog meseca, od Gradskog parka ka Tržnom centru kod zelene pijace, te završetak prve i druge i početak treće faze na kupališnom kompleksu na SC “Pastirište“, kao i asfaltiranje nekoliko ulica u Svrljigu.

Na kraju sastanka predsednica Trifunović je insistirala da se JKSP “Svrljig“ više angažuje oko uređenja gradskog naselja i da poslove čišćenja ulica obavlja na vreme.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: