Početkom avgusta 2013. godine počela je izgradnja jednog od najlepših kompleksa bazena u regionu. Već danas 70% poslova je završeno.

Prisetimo se kako je izgledao prostor na kojem je sada izgrađen ovaj velelepni objekat.

Početak:

Bazen Svrljig

Na fotografiji vidimo ”Cat” mašinu koja je počela sa iskopom na mestu gradnje, a sledeća fotografija pokazuje kako bazen izgleda danas. Inače, ovo je dečji deo bazena, odnosno kupališni prostor za naše najmlađe sugrađane.

svrljig bazen

Nekada je na ovom mestu (fotografija sa tablom i mašinama) bio stari pomoćni fudbalski teren, ševar i blato – danas to potpuno izgleda drugačije.

DANAS bazen Svrljig

Pored kupališnog kompleksa izgrađen je i mini bar, sa podvodnim stolicama, šankom koji je deo bazena, ali i prostorom za letnju baštu gde su postavljene stolice, ležaljke i još mnogo toga.

Milija Miletic Svrljig

Inicijator i pokretač svih radova, tada predsednik opštine Milija Miletić, u svom obraćanju rekao je da će ovo biti jedan od najlepših objekata u Svrljigu i najlepši kupališni kompleks u regionu, što je potvrđeno prošle godine.

Za nepunih mesec dana bazen je posetilo više od 10 000 ljudi, a na bazenu su se stekli uslovi za upošljavanje mladih ljudi iz Svrljiga.

veci bazen svrljig

Ove godine počeće sa radom i veći bazen, pa će se po svemu sudeći i obim poslova povećati.

Inače, Miletić je tada najavio i izgranju ”Sportskog centra”, odnosno završetka višenamenske sportske hale, koja je trenutno u fazi izgradnje.