IZGRADNJA REGIONALNOG PRIHVATILIŠTA ZA PSE NA TERITORIJI SVRLJIŠKE OPŠTINE?

Ukupan broj pregleda:

Na inicijativu Opštine Svrljig i na predlog Nišavskog upravnog okruga, juče su se u Svrljigu sastali načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovska i narodni poslanik Milija Miletić sa predstavnicima Niša, Knjaževca i Sokobanje, a sve u cilju pronalaženja idejnog rešenja za izgradnju regionalnog prihvatilišta za pse. 

Katastarska parcela, foto: M.M. / Redakcija
Katastarska parcela, foto: M.M. / Redakcija

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da opština Svrljig ima idejno rešenje i lokaciju gde bi eventualno moga biti izgrađen prihvatni centar, odnosno prihvatilište za napuštene pse. Po njegovim rečima, lokacija je na granici dve opštine – Knjaževca i Svrljiga, kod Tijovca.

Kako se moglo čuti na sastanku na teritoriji Svrljiga ima oko 200nezbrinutih pasa, nešto malo više ima u susednom Knjaževcu gde gravitira oko 300, dok je u Sokobanji ovaj broj manji i po rečima nadležnih ima ih oko stotinak. U Nišu trenutno je nešto više od 2.000 pasa lutalica na ulicama, čulo se na sastanku. 

Miletić je insistirao da se potencijalna lokacija obiđe, kako bi se svi lično uverili da je pozicija za ovu namenu dobra i da je eventualna izgradnja prihvatilišta za pse moguća u Svrljigu.

Narodni poslanik Miletić sa predstavnicima opština i predsednicom Nišavskog okruga Draganom Sotirovski
Narodni poslanik Miletić sa predstavnicima opština i načelnicom Nišavskog okruga Draganom Sotirovski

Lokacija se nalazi na nešto manje od 10 km od Svrljiga, odnosno na tridesetak kilometara od Niša, i dvadesetak kilometara od Knjaževca.

ODŠTETA ZA DVE GODINE 70.000 EURA!

Opština Svrljig za dve godine platila je odštetu građanima zbog ujeda pasa lutalica oko 70.000 evra, što je pozamašna suma novca, rečeno je na ovom radnom sastanku.

Nakon radnog sastanka u Svrljigu, formirano je radno telo koje će se naredne godine baviti realizacijom ovog projekta, a sredinom januara zakazan je sastanak.

Radno telo čine:

Predsednica radnog tela Dragana Sotirovski, načelnik Nišavskog upravnog okruga;
Član Gradimir Milosavljević, zamenik predsednice opštine Svrljig;
Član Bratislav Vučković, gradski većnik u Nišu;
Član Svetlana Dejanović-Avramović, Društvo za zaštitu životinja Niš.

Zainteresovanim lokalnim samoupravama biće dostavljen upitnik na popunjavanje o detaljima za prihvatilište za pse.

4 Komentara

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *