Izgled centra Svrljiga – ogledalo opštine?

Broj pregleda:

Centar Svrljiga bi po svemu sudeći morao da u što kraćem vremenskom periodu promeni svoj vizuelni izgled – počevši od uklanjanja plakata sa umrlicama koje su izlepljene po izlozima nekadašnjih prodavnica, uređenja samih stambenih objekata, pa sve do dodatnog osvetljenja ovog dela opštine.

centar-svrljiga

Čim padne prvi mrak, centar Svrljiga i sam Svrljig počinje da liči više na palanku nego na neku opštinu, a veliki udeo u tome ima što je ovaj najreprezentativniji deo opštine neuređen i bukvalno rečeno zapušten od strane svojih vlasnika.

centar-svrljiga-umrlice

Potal zgrade (izlog) u kojoj je nekada bio šah kluba, sada je izlepljen skoro do vrha plakatama umrlica, dok je drugi deo u kojem je bila prodavnica tekstilne robe, od pre neki dan ostao prazan.

Malo svežine u centru uneli bi i semafori, naravno kada bi ponovo zasijali, ali o tome bi trebalo neko drugi da razmišlja, kaže D.R. iz Svrljiga.

Takođe, sličan problem nalazi se i preko puta, kod hotela ‚‚Kalafat“.

Izlepljene plakate, posteri i propagandni materijal obasipao je nekadašnji ulaz kafića koji se nalazio u podzemlju, a koji je radio u okviru hotela, a sama fasada, ruži izgled centra.

Kada je u pitanju razvoj turizma, sređivanje i ulepšavanje opštine, evidentno je da početak svih radova mora krenuti iz centra, centra Svrljiga.

Povezano:

Pročitajte i ovo: