Donacija Vlade Japana Domu zdravlja - Svrljiške novine
NOVA VOZILA

Donacija Vlade Japana Domu zdravlja

Broj pregleda:

Svrljiški Dom zdravlja “dr Ljubinko Đorđević” dobio je danas novo ambulantno vozilo, odnosno deo donacije Vlade Japana u iznosu od 85 000 eura.

Nova-kola-za-DZ

U Svrljig je stiglo novo sanitetsko vozilo kao donacija Vlade Japana, a isporučena je i medicinska oprema za sve službe u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Relaizacija potpisanog ugovora je počela. Danas smo dobili sanitetsko vozilo sa kompletnom savremenom opremom a Dom zdravlja dobija i jedan terenski automobil marke Dačija Daster koji će i te kako služiti za prevoz pacijenata  sa nepristupačnih terena u zimskim i jesenjim uslovima do Doma zdravlja u Svrljigu, rekao je Milija Miletić.

Osim vozila, u Dom zdravlja je stigla i savremena zubarska stolica, ginekološki ležaj, i sav neophodni materijal za laboratoriju opšteg i dečijeg odeljenja.

Vozilo

Donacija Vlade Japana iznosi 84.846 evra, a za nju je Svrljig konkurisao 2010. godine.

Ambulanta

Opština Svrljig prostire se na 497 kvadratnih kilometara i sa 39 sela koja joj gravitiraju broji 14.700 stanovnika. Zdravstvenu negu trenutno pruža 25 lekara, iako bi optimalan broj, prema Miletićevim rečima, bio 30 lekara.

Autori: S.R i M.M.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: