KUD ''SVRLJIG'' IZNENADIO ORGANIZATORE?!

BF: Sakupljeno oko 41.000 dinara

Broj pregleda:

Do sada je na “Božićnom festivalu“ sakupljeno oko 41.000 dinara. Na humanitarnoj licitaciji radova sakupljeno je oko 24.000 dinara, na koncertu u kafeu Tref od propusnica sakupljeno je blizu 17.000 dinara. Jedino od koncerta KUD “Svrljig“ na račun organizatora nije uplaćeno ništa.

BF-2014-2015

Precizni podaci o sakupljenom novcu uz skenirane priznanice se očekuju do završne konferencije, obaveštavaju organizatori koji su po njihovim rečima neprijatno iznenađeni od strane KUD „Svrljig“, koje je odbilo da novac od ulaznica udeli u humanitarne svrhe.

Na koncertu je bilo negde oko 150 ljudi, što znači da je uz ulaz od 100 dinara, sakupljeno negde oko 15.000 dinara. Na svakom Božićnom festivalu do sada KUD „Svrljig“, a nekada Škola folkora je održavala svoj godišnji koncert u sklopu Božićnog festivala i sav prihod od prodatih ulaznica je išao u humanitarne svrhe. U najavi za Božićni festival i ove godine naglašeno je da sav prihod od Festivala ide u humanitarne svrhe, ali je nakon završetka koncerta KUD „Svrljig“ odbilo da novac da organizatorima, uz obrazloženje da društvo ima svoje izdatke i da mora da pokrije troškove. To je bilo njihovo pravo i organizatori nisu mogli da idu protiv te odluke, kaže Stefan Jovanović jedan od organizatora Festivala.

Duško Živanović koreograf i predsednik UO KUD “Svrljig“ ističe da dogovora pre početka Festivala o uplaćivanju sredstava u humanitarne svrhe nije ni bilo, te je sav prikupljen novac uplaćen na račun KUD-a.

Pre Festivala se nismo dogovarali niti sam znao da je Festival humanitarnog karaktera, a nisam bio ni u organizacionom odboru da bi preciznije bio upoznat, kaže Živanović.

Po rečima koreografa, KUD “Svrljig“ se finansira isključivo od članarina i donacija.

Inače, organizatori kažu da je pravo KUD-a da zadrži sav prikupljen novac, ali da to nije baš pristojan gest u ovom trenutku.

Povezano:

Pročitajte i ovo: