Svrljiškom Domu zdravlja

Donacija Japana Svrljigu

Broj pregleda:

Juče je u Beogradu u Vladi Srbije, potpisan sporazum o donaciji japanske Vlade opštinama Svrljig i Doljevac u visini od 174 000 evra.

dr-Budimovic

Naime, reč je o donaciji Vlade Japana domovima zdravlja u Svrljigu i Doljevcu u visini od 174 000 evra, od kojih Svrljigu pripada 86 000 evra.

Ova sredstva puno znače našem Domu zdravlja i pacijentima sa područja Svrljiga. Zahvalni smo ambasadi i narodu Japana na pomoći u nabavci opreme i sredstava za zdravstevnu zaštitu. Dobijena sredstva iskoristićemo za kupovinu jednog sanitetskog vozilo sa kompletnom opremom za reanimaciju i jednog terenskog vozilo, kao i više medicinskih uređaja, opreme i materijala – rekao je dr Budimović zahvaljujući na donaciji.

Kazuaki Kameda, otpravnik poslova japanske ambasade, izrazio je uverenje da će ova donacija doprineti poboljšanju zdravstvene zaštite naših sugrađana i još boljim odnosima Japana i Srbije.

Za poboljšanje života ljudi u  Srbiji, Vlada Japana do sada je donirala sredstva za 144 projekta iz oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite – kazao je u svom obraćanju gospodin Kazuaki.

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, zahvalio je japanskom narodu na donaciji koja stiže u Svrljig a namenjena je ulaganju u  zdravstvo.

212121

Potpisivanju su prisustvovali i predsednica SO Svrljig Jelena Trifunović i pravobranioc Opštinske uprave Danijela Budimović.

Povezano:

Pročitajte i ovo: