Stipendije za učenike prvog i drugog razreda!

OVO JE ODLIČNA VEST ZA UČENIKE SREDNJE ŠKOLE U SVRLJIGU

Broj pregleda:

Narodni poslanik Milija Miletić predložio je Skupštini opštine Svrljig da od danas finansijsku podršku dobijaju deca i prvog i drugog razreda Srednje škole u Svrljigu. 

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M.M.
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M.M.

Ovo bukvalno znači da će deca koja su prošle godine upisala prvu godinu srednjeg obrazovanja u Svrljigu dobijati stipendiju i u drugoj godini školovanja, u istom iznosu od 5.000 i 7.500 dinara.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da su razlozi za donošenje ove odluke sadržani u nameri da lokalna samouprava u što većoj meri pruža podršku deci i roditeljima koji žive na teritoriji opštine Svrljig.

ZA UČENIKE PRVOG I DRUGOG RAZREDA SREDNJE ŠKOLE U SVRLJIGU: Svakog meseca naknade će biti isplaćivane učenicima i to 5.000 dinara za opšti, odnosno 7.500 dinara za dualni smer obrazovanja.

Navedenim izmenama i dopounama proširio bi se obuhvat učenika kojima se pruža podrška, na učenike ne samo prvog već i drugog razreda. Na ovaj način bi se učenicima koji su u prošloj godini ostvarli pravo na podršku, kao učenici prvog razreda, omogućilo da i dalje dobijaju podršku.

Vredno je istaći da su svi prisutni odbornici podržali inicijativu Milije Miletića i glasali za ovu odluku koja je na današnjoj sednici SO Svrljig i usvojena.

Povezano:

Pročitajte i ovo: