Folk pevačica Ana Bekuta održala koncert prve večeri Belmužijade. Otvaranju prisustvovao i Ministar saobraćaja, Milutin Mrkonjić.

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, tačno u 22 časa pred više desetina hiljada posetilaca, ozvaničio je početak ovogodišnje Belmužijade. Otvaranju je prisustvovao i Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije, gospodin Milutin Mrkonjić. Ministar je na otvaranju Svrljižanima obećao da će put koji vodi ka turističkoj destinaciji Babin zub biti izgrađen, kao i most na reci Timok.

– Drago mi je da sam večeras ovde, među dobrim ljudima. Ova manifestacija treba da traje još puno godina. Ja kao ministar Vam obećavam da će put do Babinog zuba biti završen u što kraćem roku, kao i most na reci Timok koji će spajati dva velika naselja, izjavio je Milutin Mrkonjić.

U toku popodneva održan je pastirski višeboj na pomoćnom fudbalskom terenu. Zatim takmičenje u spravljanju belmuža koje su propratile i nacionalne televizijske kuće. Izvršen je i izbor najboljih domaćih jela, odnosno domaćih pita. Takođe na otvaranju učestvovala je i folklorna sekcija iz Grčke, odnosno Soluna.

Ostale fotografije pogledajte ovde