Stanje u vodosnabdevanju

Zbog nedostatka vode na izvorištima viši delovi Svrljiga mesecima bez vode

Broj pregleda:

U Svrljigu je već nekoliko meseci veoma loša situacija u vodosnabdevanju, pa povodom toga viši delovi Svrljiga ostaju bez vode. O ovom problemu juče smo razgovarali sa v.d. direktorom JKSP ,,Svrljig“ Svrljig Jovanom Đorđevićem.

Ovaj problem javio se krajem prošle godine zbog nedostatka vode na izvorištima.

Veoma je mala izdašnost na izvorištima i to je glavni uzrok ovakvog stanja u vodosnabdevanju, izjavio je v.d. direktor JKSP ,,Svrljig“ Jovan Đorđević za portal ,,Svrljiške novine“.

Radnim danima pritisak je bolji, dok je u danima vikenda opterećena vodovodna mreža zbog znatno veće potrošnje pa voda ne stiže do najviših tačaka, kao ni do ulice Radića Crnog gde radnim danima nekako i stigne.

Direktor Jovan Đorđević, foto: Marko Miladinović
Direktor Jovan Đorđević, foto: M. Miladinović

Na ovakvo stanje utiču i sitni kvarovi koji remete vodosnabdevanje, a kako v.d. direktor JKSP ,,Svrljig“ kaže radnici su angažovani i noću kako bi se kvarovi otklonili i smanjili eventualni gubici vode.

Ukoliko ne bude padavina u narednih sedam dana moguće je uvođenje restrikcija u vodosnabdevanju, ali o tome ćemo građane blagovremeno obavestiti, kaže Đorđević za naš portal.

Inače, restrikcijom bi se delimično rešio problem jer je moguće da voda ne stigne do najviših tačaka u Svrljigu zbog veoma lošeg vodostaja na oba izvorišta.

Što se tiče drugih rešenja za ovaj problem, za sada ih nema na vidiku, kažu nadležni.

ZBOG NEDOSTATKA VODE PLIVANJE ZA ČASNI KRST U BAZENU!

Plivači, foto: A.K.
Plivači, foto: A.Kostić

Kako nam je rečeno plivanje za Časni krst će ove godine biti održano na kupališnom kompleksu ,,Bazeni Pastirište“, zbog nedostatka vode u reci Svrljiški Timok i oštećenja brane.

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+0 (24h)
11,193
Zaraženih
0
+0 (24h)
239
Preminulih
0
52.89%
5,920
Izlečenih
0
44.97%
5,034
Aktivno
+4,089 (24h)
5,588,356
Zaraženih
0
+260 (24h)
347,873
Preminulih
0
51.44%
2,365,719
Izlečenih
0
51.44%
2,874,764
Aktivno


Jedan komentar

  1. Aleksandar Odgovori

    Ovaj problem se nije javio krajem prosle godine, kao sto kaze direktor, ovaj problem u visim delovima Svrljiga postoji poslednjih 20tak godina….a resenja ni na vidiku….da li je uopste nekad potrazeno resenje (da izuzmemo spektakularni izvor-bunar-busotinu od pre 10tak godina koji se nekoristi , pored pruge Svrljig -Nis kod Rasadnika)… 21.vek bez vode…. trebalo bi u sto kracem roku organizovati dodole….bravo za odgovorne…

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top