ZIMA

U Svrljigu putevi prohodni

Broj pregleda:

Skoro svi putni pravci na teritoriji opštine Svrljig su prohodni. Ali, vozačima se savetuje da na put ne polaze bez preke potrebe, jer vetar koji neprestano duva pravi smetove na pojedinim putnim pravcima koji dosežu visinu do 2 metra.

U Svrljigu putevi prohodni 1
Igor Davidović na putu Grbavče – Lalinac

Na primer, kod deonice između Grbavča i Lalinca, vetar je napravio smetove i do dva metra, ali je zimska služba JKSP ‚‚Svrljig“ uspešno probila ovu blokadu.

Na drugim mestima, kao što je tzv. mesto Vetrila, smetovi se gomilaju neprestano i dosežu visinu do metar i po, ali vredno je napomenuti da ovu deonicu održava PZP Niš, odnosno ‚‚TrAce“.

Kada je u pitanju zimska služba svrljiškog komunalca, kojem su povereni poslovi zimske službe, danonoćno na terenu nalaze se šest terenskih vozila – sa svom priključnom mehanizacijom koje probijaju smetove i čiste putne pravce u najudaljenijim selima.

Zbog velikog broja neproverenih informacija, objava po društvenim mrežama i komentara, novinari redakcije ‚‚Svrljiške novine“ danas su krenule put svrljiških sela kako bi se se lično uverili sa stanjem na terenu.

Devedeset odsto puteva je prohodno u svrljiškoj opštini. Put do Vlahova, Lukova, Guševca, Burdima i drugih sela u ovom reonu su čisti i saobraćaj na ovim deonicama se nesmetano odvija. Jedino malo više nanosa ima ka Izvoru, ali sada su ekipe JKSP ‚‚Svrljig“ pristigle tamo, tako da će svi problemi uskoro biti rešeni, saopšteno je iz Redakcije.

U toku jutra radiće se na čišćenju putnog pravca prema selu Izvor Reka, kao i na drugim mestima gde će se u toku noći formirati snežni nanosi.

Povezano:

Pročitajte i ovo: