622 000 dinara za razvoj sporta
Ministarstvo sporta

622 000 dinara za razvoj sporta

Broj pregleda:

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Alisa Marić potpisala je, u utorak 16. aprila, ugovore sa predsednicima 37 gradova i opština za realizaciju projekata za sprovođenje omladinske politike na lokalnom nivou i realizaciju lokalnih akcionih planova za mlade (LAP) u vrednosti od 27.194.543 dinara. U ime opštine Svrljig ugovor je potpisao pomoćnik predsednika opštine Marko Mladenović.

Mladenovic

Pored Marićeve potpisivanju u Palati Srbije prisustvovao je i Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

Inače, opštini Svrljig, odnosno Kancelariji za mlade odobrena su sredstva u iznosu od 622.000 dinara.

Dobijenim sredstvima iz Ministarstva omladine i sporta  Republike Srbije, predviđena je realizacija rekonstrukcije igrališta u školi i na Pastirištu, organizacija škole košarke i rukometa za decu i mlade kao i nabavka lopti i dresova za polaznike. Projektom je sagledana organizacija turnira u basket, dodatno opremanje omladinskog kluba i obuke iz raznih oblasti.

Mladi iz nedovoljno razvijenih opština zaslužuju iste uslove kao i oni iz velikih gradova. Ovaj konkurs nam omogućuje da aktiviramo mlade da se intenzivnije bave sportom i žive zdrav život, a takođe da otkrijemo i razvijemo talente koje poseduju naši mladi sugrađani, rekao je Mladenović nakon potpisivanja.

Ovo je šesta godina da MOS raspisuje ovakav konkurs, a tokom maja biće raspisan još jedan konkurs za sprovođenje lokalnih akcionih planova za jednice lokalne samouprave iz četvrte grupe razvijenosti u ukupnom iznosu od 5 miliona dinara.

1re

Svečanosti su prisustvovali i državni sekretar MOS-a Nenad Borovčanin i pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja.

Prokomentariši

Povezano:

Pročitajte i ovo: