Nezapamćeno

6 udesa u Svrljigu (FOTO)

Broj pregleda:

Prva jesenja kiša prouzrokovala je šest udesa i saobraćajnih nezgoda na putevima u Svrljigu, od kojih je četiri kod ‚‚Razbiglave‚‚. Po nezvaničnim informacijama, ima i  povređenih.

Danas je zabeleženo nezapamćeno, malerozno,  popodne na ulicama Svrljiga. Dogodilo se četiri udesa i jedan manji peh vozača kamiona.

Najpre, oko 12 sati, iz ‚‚Žitopekovog‚‚ kamiona ispale su skoro sve gajbe sa hlebom. To se dogodilo u neposrednoj blizini svrljiškog crvenog krsta. Predpostavlja se da su se zadnja vrata prilikom vožnje otvorila a krivina je uslovila da sve što je bilo u kamionu ispadne. Vozaču kamiona pomogli su da hleba vrati u hladnjaču žitelji opštine Svrljig.

Nešto malo kasnije dogodila se prva veća nezgoda, kod mesta ‚‚Razbiglava‚‚. Usled neprilagođene brzine kretanja sa puta sletelo i prevrnulo se putničko vozilo „ford“, zaječarskih regsitarcija, kojim je upravljala Aleksandra M.(1991) iz Zaječara. Aleksandra je tom prilikom zadobila lake telesne povrede kao i putnik u vozilu Marija M.(1991), dok je suvozač u vozilu Sandra S.(1991) zadobila teške telesne povrede.

Drugi udes je bio na izlazu iz Svrljiga, nedaleko od Mlekare. Po rečima očevidaca, kamionu  koji je išao iz pravca Knjaževca proklizala je prikolica i pritom udarila u kamion koji je dolazio iz suprotnog smera, u tom trenutku je naleteo putnički automobil marke ‚‚Kia‚‚ u kome je bila i šestomesečna beba. Kako saznajemo, ni majka ni beba nisu povređene, one su odvezene kolima hitne pomoći u svrljiški Dom zdravlja.

Treći sudar zabeležen je kod sela Tijovac, kod takozvanog mesta Ljuba vode. O ovoj nezgodi još uvek nemamo preciznih informacija jer je put zatvoren koji vodi do mesta nesreće.

Četvrta i peta nezgoda desile su se ponovo kod Razbiglave, ali sa završile su se na sreću sa manjim oštećenjima na vozilima. Kako nezvanično saznajemo, zbog klizavog kolovoza, vozač putničkog automobila marke ‚‚mercedes‚‚ sleteo je sa puta na suprotnu stranu i upao u jarak. Srećom, prošao je nepovređen sa malim oštećenjem na vozilu. Nešto malo kasnije  vozač automobila marke ‚‚Yugo‚‚ zbog zbog istih problema na putu udario je u bankinu a potom u zaštitnu ogradu i tom prilikom oštetio prednji deo vozila. Povređenih nije bilo.

Šesta saobraćajka dogodila se na istom mestu, Razbiglava, negde oko 15.20 časova. Po rečima vozača automobila marke ‚‚Fiat-van‚‚ u toku vožnje u pravcu iz Svrljiga prema  Nišu ispred njegovog automobila izleteo je pas, kako bi izbegao da udari životinju vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u branik suprotne trake, na svu sreću ostao je nepovređen.

Svi udesi desili su se između 13 , 14 i 15  časova, a jedan od uzroka sigurno je i kiša koja je padala tokom prepodneva, pa je kolovoz prilično klizav.

Ovom prilikom apelujemo vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima puta.

Ostale fotografije nalaze se na ovom linku

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+48 (24h)
11,275
Zaraženih
0
+1 (24h)
240
Preminulih
0
55.67%
6,277
Izlečenih
0
42.2%
4,758
Aktivno
+84,688 (24h)
5,762,834
Zaraženih
0
+4,288 (24h)
355,942
Preminulih
0
50.84%
2,476,984
Izlečenih
0
50.84%
2,929,908
Aktivno


11 Responses

 1. Nesa Odgovori

  Opasna je ova prva kisica,ja biciklom za malo da padnem 😀

 2. 4s Odgovori

  Svrljiske najbolje

 3. ana Odgovori

  LELEEEEE !!!!!!! A bre ima li još uvek saobraćajne policije u Svrljigu?

 4. pohvala Odgovori

  Pohvala sajtu i ljudima koji ga uredjuju.

 5. kazahstan Odgovori

  pero jel milija opet kriv i opstinska vlast?

 6. Milutinovic Odgovori

  Neko pise tri neko da je bilo cetri udesa

 7. nada Odgovori

  Uzas pa dali je moguce

 8. ISQ Odgovori

  Da ,da nezgodna je prva kisa,svee to stoji,samo mi nije jasno ovaj hleb iz zitopekovog kamiona sto je ispao a kasnije skupljen i vracen u kamion ,nadam se da nije isporucen u prodavnice…….

 9. žitopek Odgovori

  Hleba koji je ispao iz kamiona i peh koji se desio vozaču žitopeka jer su se vrata otvorila na krivini je bajat hleba i tretira se kao stocni hleba t.j hleba koji se koristi u ishrani životinja. Hvalla na pomoći građanima koji su pomogli vozaču žitopeka

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top