Broj pregleda:

Dinkić posetio Svrljig 1U okviru današnje posete opštini Svrljig, potpredsednica Vlade Republike Srbije Verica Kalanović I predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, oblišli su štand Ujedinjenih regiona Srbije u centru Svrljiga, gde su građani potpisivali narodnu peticiju za decentralizaciju Srbije.

U razgovoru sa okupljenim garađanima i rukovodstvom G17 plus, oni su istakli značaj ove akcije, posebno za nerazvijene opštine kao što je Svrljig. Usvajanjem ovih  Zakona budžet Opštine Svrljig, samo po tom osnovu, bio bi veći za oko sedamdeset miliona dinara. Sem toga, predloženi Zakoni  predviđaju i da se sva imovina koju koriste lokalne samouprave a koja je sada u vlasništvu Republike, vrati lokalnim samoupravama što bi doprinelo daleko efikasnijem i racionalnijem korišćenju te imovine.

Potpredsednica Vlade je ovom prilikom potpisala ugovore sa  dva svrljiška preduzeća o dodeli podsticajnih sredstava za zapošljavanje novih radnika, čime će se u Svrljigu otvoriti preko sto novih radnih mesta.

Povezano:

Pročitajte i ovo: