TRADICIJA

Štand udruženja penzionera “Derven“ Svrljig

Ukupan broj pregleda:

Štand udruženja penzionera “Derven“ iz Svrljiga bio je jedan od zapaženijih na “Belmužijadi“.

Penzioneri

Svrljiški penzioneri su se potrudili da improvizuju etno sobu idvorište, te da na tradicionalni način predstave Svrljig i vreme kako se nekad živelo na ovim prostorima.

Penzioneri udruženja “Derven“ sem što su izložili starine spravljali su i belmuž koji ste mogli da degustirate na ovom štandu.

Za vreme “Belmužijade“ svi penzioneri mogli su da se osiguraju u osiguravajućoj kući “Delta Generali“.

Inače, ovo Udruženje možete pronaći na sajtu Svrljiškog Adresar na linku: http://www.svrljig.biz/udruzenja/udruzenje-penzionera-derven/

(SLOBODNE TEME)

1 Komentar

 1. Miroslav Jović

  07/08/2014 u 13:54

  Eh da je više dobronamernih ljudi ne bi ovaj tekst ostao bez komentara. Medjutim ima i nas koji smo dobronamerni prema dobrim borcima u životu, bilo da su stari ili mladi pa vas pozivamo da obratite pažnju na dole navedeni tekst:
  Origami na Belmužijadi

  Na devetoj Belmužijadi, koja je održana na Sportskom centru Pastirište od 1. do 3. avgusta, pored štandova sa tradicionalnim jelima, strim predmetima, ručnim radovima i narodnim nošnjama, bilo je i onih sa ručnim radovima neuobičajenim za naše područje. Jedan od njih bio je i štand Ivane Milanović, koja se tri godine bavi origamijem, odnosno izradom figura od papira koji se sklapa na poseban način.
  Ivana Milanović – izjava
  Za svoj hobi Ivana je najpre koristila šeme sa interneta, a zatim je počela i sama da osmišlja razne figure i priprema šeme. Vreme izrade figura zavisi od njihove veličine i oblika, za one komplikovanije, kako nam je rekla, potrebno je i po nedelju dana, a pomoć u radu dobija i od svoje majke.
  Ivanin štand je ove godine bio komercijalnog karaktera i privukao je veliku pažnju i dece, i odraslih, a ona je zadovoljna prodajom svojih figura.
  Ivana Milanović – izjava
  Smatra se da origami potiče iz Kine, mada je pravi procvat doživeo tek u Japanu, gde danas predstavlja nacionalnu umetnost.

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *