BREND ZA SVA VREMENA

Amerikanci vole belmuž!

Ukupan broj pregleda:

Da tamnoputi Amerikanci vole da gostiraju belmuž dokazao je Ricardo Da Costa koji je ove godine boravio u Svrljigu i tom prilikom isprobao svrljiški afrodizijak – čuveni belmuž.

CRN-I-BELMUZ

Ricardo Da Costa, profesionalni fotograf, iz Los Anđelesa, je u Srbiju došao sa prijateljem januara meseca ove godine, a kući je poneo jako lepe i pozitivne utiske iz naše zemlje.

r d costa

Među najraznoraznijim đakonijama sa Srpske trpeze posebnu pažnju mu je privukao naš – jedinstven i prepoznatljiv specijalitet belmuž, za koji Da Costa kaže da ima jedinstven i savršen – neobjašnjiv ukus.

Pažljivo je pratio proces pripremanja belmuža i obećao je da će da proba da ga spremi kada se vrati kući. Dobio je uputsvo i ukazali smo mu na mere opreza kada se radi o količini konzumiranja tj. da treba biti umeren u jelu jer ima afrodizijačko dejstvo, kaže dr Jevtić, domaćin koji je ugostio Amerikanca.

Svrljižani su gosta upoznali sa propratnom manifestacijom “Belmužijadom“ i njenom tradicijom, što je izazvalo oduševljenje stranaca.

Ricardo-i-Dr-Jevtic

Inače, Ricardo Da Costa je profesionalni fotograf iz Los Anđelesa i vlasnik je firme “Creation Studio“.

 

2 Komentara

  1. joca

    19/07/2014 u 15:09

    Sve se prosrao ki gugutka. Kod draincani hrane i Pluzinci poje, **bao si je tutku. Zivela seljacka zabava.

  2. Miroslav Jović

    22/07/2014 u 12:05

    Dragi moji Svrljižani, da nam je više ovakvih gostiju u Svrljigu i okolnim selima. Dajte malo angažmana u ovih nekoliko dana do „Belmužijade“ pa da se drma cela Srbija, a epicentar da je ta manifestacija. Pozovite vaše rodjake koji su migrirali put Niša, i drugih gradova u Srbiji, ali i dalje da dodju dok je ovaj svrljiški sabor početkom avgusta. Pozovite prijatelje, poslovne partnere, sve koji svojim prisustvom mogu da uvećaju energiju Svrljiga tih dana, a koji mogu da od učešća na ovoj manifestaciji da se dobro provedu uz muziku, jela i pića ovog kraja, ali i da dodju do nekih novih poznanastava i kontakata.

Pošaljite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *